Sport

2013.10.29. 10:41

Kapóra jött az őszi szünet: meccs szerda ebédidőben

A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő kosárlabda-csapata Szolnokon lép pályára.

A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr női NB-ben szereplő kosárlabda-csapata Szolnokon lép pályára.Teremsportágban hétköznap 13 órától viszonylag ritkán rendeznek bajnoki mérkőzést, ha csak a résztvevő felek közös érdeke nem kívánja meg a nem éppen közönségbarát időpontot. Az amatőr női NB-ben szerdán közvetlenül ebéd után találkozik egymással a Szolnoki MÁV SE és a Nyíregyházi FSE-NYKS, a mérkőzést a tiszaligeti csarnokban rendezik meg.

Mivel a két klub felnőtt csapatának bázisát utánpótláskorú játékosok alkotják, és mivel a héten őszi szünet van az iskolákban, ráadásul a csarnok elfoglaltságát is figyelembe kellett venni, adta magát a szokatlan időpont, hiszen a hétvégén a korosztályos bajnokságokban volt jelenésük a lányoknak. Ami az erőviszonyokat illeti, egyértelműen a vendégek az esélyesek, és nemcsak azért, mert amíg a Szolnok három vereséggel indította a bajnokságot, addig a főiskolások két győzelmet és egy vereséget számlálnak. Az NYFSE-NYKS idegenben eddig veretlen, és harmadik „utazós” meccsüket is meg szeretnék nyerni – erre minden reményük megvan, még a főiskolai zárthelyi dolgozat miatt távollévő Básti Dóra hiányában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!