Sport

2013.10.14. 14:36

Összezördültek – nem játszottak

Fényeslitke - A fényeslitkeiek szerint helyre állt a rend, a pátrohaiak szerint nem volt garancia a testi épségük megóvására.

Fényeslitke - A fényeslitkeiek szerint helyre állt a rend, a pátrohaiak szerint nem volt garancia a testi épségük megóvására.

Nehéz kibogozni a szálakat... Ahogy arról már beszámoltunk, vasárnap félbeszakadt a megyei másodosztály Rakamaz Takarék-csoport 9. fordulójában rendezett Fényeslitke–Pátroha mérkőzés. Információnk szerint a 68. percben, 1–0-ás állásnál a hazai közönség és a vendégcsapat futballistái összezördültek: a kettes számú asszisztens mögött tartózkodó litkei nézők részéről rasszista megnyilvánulások hangzottak el, amit az ellenfél futballistái meglehetősen zokon vettek.

A játékvezető – a nagyobb botrány megakadályozása és a pátrohai labdarúgók kérésére – öt perces szünetet rendelt el, egyben felszólítva a rendezőket, hogy az ominózus területről távolítsák el a renitenseket. Az idő lejártával azonban a látogatók nem vállalták a folytatást, mondván: féltik a testi épségüket...

– Véleményem szerint a pályán kialakult rendbontást a rendezők rövid időn belül megszüntették: a pályán néző nem tartózkodott, még másodpercekre sem, a játék folytatódhatott volna – közölte Bakó Sándor, a fényeslitkei egyesület elnöke. – Sajnálatos, hogy a vendégcsapat ilyen hozzáállást tanúsított. Természetesen várjuk a fegyelmi bizottság meghallgatását, melyet követően elfogadjuk és tudomásul vesszük a döntést.

Nem meglepő módon, az ellenfél másként élte meg az eseményeket.

– Az egyik fényeslitkei úriember a pályára is belépett, amit külön sérelmezek, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvében nem szerepel, hogy az illetőnél kés is volt – kommentálta a történteket Várnai Róbert, a Pátroha játékos-edzője. – Ami számomra nem tiszta, hogy innentől kezdve, ki az, aki garantálta volna játékosaim testi épségét? Fájdalmas, úgy szidták labdarúgóimat, hogy a hazai csapatból a húzóemberek láthatólag szintén roma származásúak. Vajon, nekik ezek a rasszista beszólások hogyan eshettek... Külön szeretném megjegyezni, nem drukkerekről beszélünk, sokkal inkább olyan személyekről, akiknek nem a szurkolás a céljuk. Ennek nyilatkozatnak pedig nem az a szándéka, hogy az egyesületet megbüntessék, azt vegyék elő, az a valakit, aki késsel jön a mérkőzésre...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!