Sport

2013.10.25. 13:20

Pontlevonás mellett súlyos pénzbüntetés

Rasszista szurkolói megnyilvánulás miatt a Fényeslitke 150 000 forintot kénytelen fizetni.

Rasszista szurkolói megnyilvánulás miatt a Fényeslitke 150 000 forintot kénytelen fizetni. Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság Versenybizottsága döntött a megyei másodosztály Rakamaz Takarék-csoport 9. fordulójában, a 68. percben 1–0-ás állásnál félbeszakadt Fényeslitke–Pátroha felnőtt találkozó ügyében.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vendégcsapat futballistái összezördültek a hazai szurkolók egy csoportjával – utóbbiak részéről rasszista megnyilvánulások hangzottak el. Nos, a testületnél mindkét egyesület felrótta a történteket, ekképpen – a hivatalos megfogalmazás szerint – a mérkőzés eredményét törölte és 0–0-ás eredménnyel lejátszottnak tekinti azzal, hogy mindkét csapat egy-egy pontot kap, de évi összeredményükből 1-1 büntető pontot le kell vonni.

A Fényeslitke nem úszta meg ennyivel: a fegyelmi határozat értelmében 150 000 forintos pénzbüntetés mellett három büntetőponttal is sújtották. Vagyis a házigazdák négy, a pátrohaiak egy ponttal rövidültek. A döntés ellen fellebbezéssel élhetnek a felek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!