Sport

2013.10.01. 12:38

Szabó és Emlék: mint a világbajnok

Nyíregyháza - A Timpex LK lovasa és lova első magyar párosként teljesített hibátlan döntőt Belgiumban.

Nyíregyháza - A Timpex LK lovasa és lova első magyar párosként teljesített hibátlan döntőt Belgiumban.

Ifjabb Szabó Gábor és Timpex Emlék az első olyan magyar ló és lovasa páros, amely hibátlanul teljesített a fiatal lovak díjugrató világbajnokságán. A hagyományosan a belgiumi Lanakenben rendezett viadalon a nyíregyházi Timpex LK lovasa a huszadik helyen zárt az öt éves lovak kategóriájában, de éppúgy hibátlan teljesítményt ért el, mint a világbajnok, csak az időeredménye lett gyengébb.

A vb-n ifjabb Szabó Gábor nemcsak ebben az egy versenyszámban volt érintett, hanem Timpex Dejavuval a hat- és Timpex Centessel a hétéves lovak kategóriájában is – ezekben a kategóriákban nem jött össze a továbbjutás. A másik megyebeli induló Técsy Attila (Nyíregyházi Főiskola SE) volt, aki a hétéves kategóriában Catara-val indult, és az elődöntőt Szabóhoz hasonlóan hibátlanul teljesítette, de a középdöntőből egyetlen verőhiba miatt már nem jutott a fináléba.

A döntőről lemaradt lovasok és lovak számára rendezett vigaszversenyen ugyancsak sikerélmény érte ifjabb Szabó Gábort, hiszen a hét éves lovak között Timpex Centessel több mint száz induló között zárt a harmadik helyen úgy, hogy csak századmásodperccel maradt le az elsőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!