Sport

2013.11.08. 09:45

A Fradi elleni taktikát vetik be az éllovas ellen

A Létavértes legyőzése hazai pályán is bravúrnak számítana a nyírbátori NB III-as futballcsapat részéről.

A Létavértes legyőzése hazai pályán is bravúrnak számítana a nyírbátori NB III-as futballcsapat részéről.Tavasszal a Létavértes idegenbeli legyőzésével lépett hatalmasat az összevont NB III. irányába a Nyírbátori FC. A jó emlékeket szombaton felidézhetik az egyetlen szabolcsi harmadosztályú csapat játékosai, hiszen 13.30-tól a hajdúságiakat fogadják. Hogy megismételhető-e a májusi eredmény, az kérdéses, hiszen a Létavértes listavezetőként, az elmúlt nyolc meccséből hetet megnyerve érkezik a mostanában botladozó bátoriakhoz.

– A tavalyi NB III-ban szereplő fiatal létavértesi csapat néhány rutinos labdarúgóval kiegészült, a brazil Vinicius Leal Galvao nagyban meghatározza a játékukat és az eredményességüket – jellemezte az ellenfelet Márton István, a nyírbátoriak edzője. – Hasonló felfogásban és taktikával fogunk játszani, mint amikor négy nullra legyőztük a Ferencváros II-t, igyekszünk lezárni a területeket, fegyelmezetten védekezni és a megszerzett labdával helyzeteket kialakítani. Fontos lesz, hogy miként sáfárkodunk majd a lehetőségeinkkel, nagy jelentősége lesz az utolsó passzoknak, amelyeknél teljes koncentrációra lesz szükség. Biztos vagyok benne, hogy a hátralévő négy őszi meccsünkből képesünk leszünk legalább egy bravúrra, akár már szombaton is. Mert a Létavértes legyőzése jelenleg hazai pályán is ebbe a kategóriába tartozna.

Főként úgy, hogy alapemberek hiányoznak majd a nyírbátori csapatból. Mészáros Márk és Ráti Gergő sárga lapjai miatt nem léphet majd pályára, Szilágyi Krisztián szereplése pedig sérülése miatt kérdéses. Az ő helyetteseik a Haburcsák Krisztián, Puskás Dávid, Tóth Bence, Ricsei Ferenc négyesfogatból kerülhetnek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!