Sport

2013.11.05. 17:48

A freestyle sűrűjében

Nyíregyháza - Sűrű Tamás egy sportsérülés miatt lábadozott, amikor megfogalmazódott benne, hogy műfajt vált.

Nyíregyháza - Sűrű Tamás egy sportsérülés miatt lábadozott, amikor megfogalmazódott benne, hogy műfajt vált.

Egy sportsérülés miatt 2004-ben abba kellett hagynom a normál labdarúgást. Láttam holland freestyler, Soufiane Touzani videóját az interneten, és én is kedvet kaptam a tanuláshoz – mesélt a kezdetekről Sűrű Tamás, aki néhány év alatt a freestyle foci élvonalába „dekázta, pattogtatta és pöckölte” magát.

Egyik díj jött a másik után

– Van egy-két alaptrükk, amit a focistáktól is láthatunk a meccsek alatt, de aki versenyszerűen akar freestyle focizni, annak rengeteg időt és energiát kell belefektetni a gyakorlásba, mert ezek nem egyszerűen és gyorsan elsajátítható trükkök – avatott be minket Sűrű Tamás, aki – eredményeit látva – nem a levegőbe beszél. Kitartásának köszönhetően Magyarországon már nem talál ellenfélre, és a nemzetközi mezőnyben is kevesen vehetik fel vele a versenyt.

– Az első megmérettetésen a 2006-os amsterdami világbajnokság volt, ahol a harmadik helyen végeztem, majd 2007-ben az országos magyar bajnokságot megnyertem. Két évvel később kétszeres holland bajnokként térhettem haza, és még ebben az esztendőben egy energiaital gyártó cég hazai versenyéről is elhoztam az első díjat – vette számba eredményeit kérésünkre magabiztos szerénységgel Tamás, aki azt is elárulta: nem szándékozik a „csúcson” abbahagyni, addig hajtja a lasztit, ameddig csak lehet.

- KM/SZON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!