Sport

2013.11.22. 13:17

A gólkirály hiányában is izgulhat az éllovas

A férfiaknál három megyei rangadót játszanak, borsodi túrára indulnak a női csapatok.

A férfiaknál három megyei rangadót játszanak, borsodi túrára indulnak a női csapatok. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban „ütös” lesz a hét végi műsor – a szombat esti láz részeként három megyei rangadót tudnak le. Mégpedig egyidőben, valamennyi mérkőzés 18 órakor kezdődik. A tabella tetején immár tartósan tanyát verő Nyírbátor a teljes bajnoki évad talán legrázósabb idegenbeli fellépése miatt izgulhat. Váczi Sándor legénysége a saját katlanjában kiváltképp acélos produkcióra képes Fehérgyarmattal csap össze. Noha a negyedik helyen táborozó szatmáriak hosszú hetekre elvesztették az arccsonttörést szenvedett gólkirályt, Szabó Péter – ugyanakkor bizton számíthatnak a jelentős erőt képviselő szurkolótáboruk hathatós támogatására.

A TiszavasváriDemecser mérkőzés főszereplői kéz a kézben haladnak – mármint a táblázaton, A házigazda a nyolcadik, a látogatók a kilencedik pozíciót foglalják el, nem mellesleg hajszálra azonos mutatóval: három győzelemmel egyaránt hat-hat pontot kasszírozva. Az eddigi eredménysort tehát hiába hívnánk segítségül az esélyek firtatásakor, a hazai pálya előnye azért a Vasvári mellett szól.

A Mátészalkai MTKKisvárda derbi néhány évvel ezelőtt parázs ütközetnek tituláltuk – volna. Az MMTK azonban az elmúlt években fokozatosan esett vissza, nem úgy a Várda, amely éppen ellenkezőleg, egyre erősebb. Olyannyira, hogy címvédőként érkezik és jelenleg is jóval jobban áll a szénája: egyetlen elbukott meccsel (a Nyírbátor elleni rangadót szórta el..) a második, míg a Szalka a tizenegyedik helyen szerénykedik.

Az egyetlen vasárnapra maradt találkozón a Nyíregyházi Fősikola-Nyírsuli sereghajtó együttese hajdúsági túrára vállalkozik: a középmezőnyben megbújó Hajdúböszörményt próbálja megizzasztani.

Mindkét, a szabolcsi színeket képviselő NB II-es női gárda borsodi portyra hivatalos: a Kisvárda (3 hely) közvetlen üldözője, a Bőcs ellen mutatja meg magát szombaton, a Kölcsey-DSE-Nyíregyháza (7. hely) a pont nélkül, utolsóként veszteglő Adáccsal szemben fényezheti tovább szereplését – vasárnap.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!