Sport

2013.11.12. 09:59

A sztárok bizalmába férkőzött

Fucsovics Márton edzője szerint a keményebbnél is keményebb munkára valamint türelemre van szükség az előrelépéshez.

Fucsovics Márton edzője szerint a keményebbnél is keményebb munkára valamint türelemre van szükség az előrelépéshez. Nemcsak Fucsovics Márton, hanem edzője, Olivier Tauma is felejthetetlen hetet hagyott maga mögött. A francia ISP Tennis Academy-hez tartozó nyíregyházi teniszező edzője is végig ott volt Marci mellett az egyhetes londoni ATP-világbajnokság alatt, amely során tanítványa a földkerekség aktuálisan legjobb egyéni és páros játékosainak volt az edzés- és beütéspartnere. Fucsovics többször tréningezhetett együtt a hétfői esti döntőben szereplő, a címet 6:3, 6:4-es győzelemmel megvédő szerb Novak Djokoviccsal, a végül második, amúgy a világranglistát vezető spanyol Rafael Nadallal, de a mezőny szinte valamennyi tagja, így Roger Federer, Tomas Berdych, David Ferrer vagy Stanislas Wawrinka edzőpartnere volt legalább egy alkalommal.

– Csodálatos lehetőséghez jutott Marci és vele együtt én is – válaszolta lapunknak Olivier Tauma, aki ettől az évtől kezdődően foglalkozik külön is Marcival. – Egy héten át minden nap testközelből láthattuk a legnagyobb sztárokat, és azt, hogy milyen irányban kell haladnunk. Azt hiszem, Marci rengeteg erőt és önbizalmat meríthet a londoni napokból. Érezhette, hogy jó ritmusban teniszezik, de azt is láthatta, hogy a cél eléréséhez nem lehet a rövidebb utat választani.

Az élmények mellett épültek-e olyan kapcsolatok Londonban, amelyek segítségével máskor is lehet edzőpartnere az elsőszámú magyar teniszező a világ legjobbjainak?

– A legfontosabb az, hogy a sztárok bizalmába férkőzött Marci, és immár ő is tudja, hogy képes velük játszani, a labda az ő ütőjéről is hasonlóan gyorsan megy – válaszolta a francia szakember. – Eljutottunk odáig, hogy Wawrinka vagy éppen Djokovics ragaszkodott hozzá, hogy a meccsek előtti beütéseken a tanítványom legyen a partnerük. Nagyon zsúfolt a versenynaptár, így a közös edzésekre talán a felkészülési időszakban van lehetőség. Mindenesetre Djokovics vagy éppen Milos Raonic egy évben többször is megfordul Monacóban, ami nincs túl messze a mi akadémiánktól. Remélhetőleg meg tudjuk majd szervezni a közös edzéseket.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!