Sport

2013.11.19. 12:30

A Tirpákok és Vörösök diadala

Nyíregyháza - A nyíregyházi ejtőernyősök is tagjai voltak a szezonzáró versenyben élen végző csapatnak.

Nyíregyháza - A nyíregyházi ejtőernyősök is tagjai voltak a szezonzáró versenyben élen végző csapatnak.

Ugrások, disznóvágás,ünneplés – ejtőernyősökhöz méltó színvonalú összejövetellel zárták a bátor sportolók az idei szezont a múlt hét végén a kaposújlaki repülőtéren. A nagy durranást a speed-verseny jelentette, aminek légyege: a nyolc ugróból és egy kamerásból álló csapatok tagjai négyezer méter magasban ugrottak ki a gépből, mintegy ezernégyszáz méteren nyitottak, és közben kellett az előre meghatározott alakzatokat a legrövidebb idő alatt összehozniuk. Mindezt a kamerás videóra vette, ezt értékelte a zsűri.

Háromszor teljesítették a feladványt, az időket pedig összesítették. Ebben a számban két nonett számít specialistának, eddig váltakozva ők nyerték az ilyen versenyeket, ám most fejet kellett hajtaniuk egy vegyes csapat előtt, amely a Tirpákok és Vörösök elnevezéssel bírt. Nem véletlenül, hiszen a Nyírségi Ejtőernyős Egyesület és a Vörös Meteor SE tagja alkották a győztes alakulatot, amely végül az élen végzett, legjobb idejük 26.3 másodperc volt. A nyíregyházi színeket Bárány László és Dolhai Zoltán képviselte a kötelékben, a kamerás pedig Morva Gergő volt.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!