Sport

2013.11.01. 10:20

A végén csattant az ostor

Nyíregyháza - Balázs István hatékonyan bűvészkedett: a tartalékos Fatum-Nyírsuli-NRK nagy csatában győzött.

Nyíregyháza - Balázs István hatékonyan bűvészkedett: a tartalékos Fatum-Nyírsuli-NRK nagy csatában győzött.

Andrejkovics Alexandra és Roma Flóra kiesése romokba döntötte Balázs István alaposan kidolgozott tervét. A Fatum-Nyírsuli-NRK edzője a családi gyász, illetve sérülés miatt kénytelen kelletlen újfent, a szezon során immár sokadszor szervezte át az élvonalbeli női röplabdacsapatot. A bűvészmutatványhoz hasonlatos műveletre röpke idő, alig néhány óra „jutott”, így azzal aligha kalkulálhatott bárki, hogy a csütörtök esti Miskolc elleni parti habkönnyű előadás lesz.

Nos, a nyíregyháziak két órás ütközetben kerekedtek felül – olyan csatában, amely nem nélkülözte a drámai fordulatokat. Mindjárt az első etapban mindkét együttesnek két-két játszmalabdája volt, ami fényesen bizonyítja, mennyire kiegyenlített küzdelem dúlt. A borsodiak keze – ekkor még – nem remegett meg, a folytatásban viszont a hazaiak domborítottak.

A második, majd a harmadik felvonást jószerivel kivégezték ellenfelüket, majd mintha elvágták volna... A változatosság kedvéért a poraikból feltámadó vendégek zilálták szét a házigazdákat, sőt, a döntő szettben négy ponttal (3:7) megugrottak. A kevés miskolci drukker egyike kerekperec közölte: „Innen már kötelező nyerni”. Az úriember nagyot koppant, az NRK ugyanis a végén csattant az ostor – Sikos Petra bombáival előbb utolérte, mi több, ugyanazzal a lendülettel elsöpörte a látogatót. A nyírségiek sikongva ünnepelték a győzelmet, ami ebben az összetételben derék munkaként értékelendő.

A szabolcsiak vasárnap az UTE otthonában lépnek színre.

KM-KT

Röplabda NB I., női

Fatum-Nyírsuli-NRK–Albrecht-MVSC-MVSI 3:2 (-26, 11, 16, -14, 10)

Bem-iskola, 250 néző, v.: Pőcze A., Szabó P.

Fatum-NRK-Nyírsuli: Savic 5, Sikos 23, Erdősné 12, Hengsperger 12, Berényi E. 13, Szabó I. 6. Csere: Petróczy 1, (liberó), Vén E. Edző: Balázs István.

Miskolc: Oláh Cs. 2, Sitkey 6, Sivák 3, Kovács E. 27, Szajkó T. 10, Szabó B. 20. Csere: Jobbágy, Nagy Zs. (liberók), Radomszki 6, Csarkó E., Kiss E., Szilvási D. Edző: Toma Sándor.

Ász: 10–8. Rossz nyitás: 6–8.

Mesterszemmel

Balázs István: – Az történt, amire számítottam. Óriási csatában, az ötödik szett végjátékában tökéletes teljesítményt nyújtva sikerült nyernünk.

Toma Sándor: – A második és harmadik szett után nem gondoltam, hogy fel tudunk állni. Hál istennek fejben magunkra találtunk, ugyanakkor az ötödik játszmában elkövettünk egy-két olyan fegyelmezetlenséget, amit meg kell tanulnunk, hogy ilyen szinten nem szabad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!