Sport

2013.11.08. 13:58

Az eddigi legjobbnál is jobb kell

A zalaegerszegi bajnokin még mindig az első győzelem megszerzése a cél, az NYKK számára.

A zalaegerszegi bajnokin még mindig az első győzelem megszerzése a cél, az NYKK számára.

Egyfelől ugye megint olyan csapathoz látogat a Marso-NYKK, amely lényegesen jobban, négy győzelemmel áll a bajnokságban és bravúrokat is mutatott már fel a Paks valamint a Falco legyőzésével. Másrészt pedig az ősszel még sikerélmény nélküli nyíregyháziak nincsenek abban a helyzetben, hogy tekintettel legyenek soros ellenfelükre az újabb idegenbeli mérkőzésen. Melyik az erősebb érzés? Az esélytelenség nyugalma vagy a győzelmi kényszer?

– Úgy tekintünk a mérkőzésre, mint egy olyan erőpróbára, amelyet meg szeretnénk nyerni – válaszolta Horváth Imre, az NYKK szakmai igazgatója csapata szombati, zalaegerszegi mérkőzése előtt. – Ehhez azonban lényegesen jobban kell játszanunk, mint legutóbb Sopronban és azt megelőzően Szegeden, de még az eddigi legjobb meccsünkön, a pécsin nyújtott teljesítményünket is túl kell szárnyalnunk.

A zalaegerszegiek ereje eddig a csapatjátékban rejlett, igazából egyik légiósuk sem kimagasló képességű, viszont jól illeszkednek a szerkezetbe, miként a magyar húzóemberek, a Nyíregyházán is jól ismert Gáspár Dávid, Lekli József, valamint a hozzájuk hasonlóan válogatott Kámán Tamás is. Nálunk eddig a legnagyobb problémát éppen a csapatjáték hiánya okozta, ezen a téren mindenképpen előre kell lépnünk.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. november 9-i számában).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!