Sport

2013.11.26. 13:27

Barátságos arcot kérek – van miért!

A nagykállóiak ünnepnapként tisztelik a meccseket és meg sem álltak a tabella tetejéig.

A nagykállóiak ünnepnapként tisztelik a meccseket és meg sem álltak a tabella tetejéig.Gerliczki Máté jött, látott – a Nagykálló pedig elhasalt. Mármint a távozó Fogarasi Zoltánt váltó tréner bemutatkozó fellépésén. A Nyírgyulajon elbukott összecsapás azonban csupán apró malőrnek bizonyult, a megyei első osztályú futballcsapat számára fáklyásmenet volt a folytatás. Olyannyira, hogy az ominózus, szeptember hetedikei mérkőzés óta nem talált legyőzőre az egylet, amely az őszi idény végére a tabella tetejére tornázta fel magát.

– Kifejezetten örülünk ennek a részsikernek, mivel tudatosan, lépcsőről-lépcsőre haladva építkezve értük el – summázott Gerliczki Máté, a Nagykálló edzője. – Annak fényében, ahogyan kezdődött a kalandunk, különösen megsüvegelendő a teljesítményünk. Tudatában voltam, hogy kiváló csapatot vettem át, viszont az edzőváltás okozott némi zavart és a debütálásom olyan jól sikerült, hogy rögtön vereséget szenvedtünk Nyírgyulajban... Játékosaim úgy mozogtak a pályán, mintha megye nyolcas futballisták lennének, én pedig a kispadon, mint egy „zs licenc-es” edző.

A következő mérkőzésen még akadozott a gépezet, ki is kaphattunk volna a Balkánytól, utána viszont a Baktalórántháza elleni döntetlent leszámítva nem volt megállás, megérdemelten gyűjtögettük a három pontokat. Sokan kérdezik, hogy mi a titkunk, ekkor egyértelműen a csapategységet szoktam kiemelni, mi a vezetőinket is beleértve, alig várjuk, hogy mehessünk az edzésekre és újra együtt lehessünk, a mérkőzéseket pedig ünnepnapként tiszteljük! Egy példával tudnám legjobban szemléltetni az előbb említetteket, szinte biztos vagyok abban, hogy Kovács István ezúttal nem lesz gólkirály, de ez őt zavarja a legkevésbé, itt mindenki a csapat érdekeit tartja a legfontosabbnak. Általában nem szerencsés, ha egy edző egyben barát is, ez itt viszont elkerülhetetlen, természetesen még egészséges keretek között.

Noha a kállóiak momentán az élen táboroznak, közel sem biztos, hogy ebben a pozícióban zárják az évet. A tavaszról előre hozott bajnoki fordulóban még változhat az ábra, jóllehet a közvetlen üldöző Kemecse, Bakta duóval szemben felhalmozott három pont előny arra feltétlenül garancia, hogy legrosszabb esetben sem szorulhatnak le a dobogóról.

– Kicsit érdekes a helyzet, hiszen őszi elsők vagyunk, mégis van még egy megmérettetésünk a kiváló Tuzsér otthonában: bízunk abban, szurkolóink minél nagyobb számban kísérnek el bennünket, hiszen csak velük lehetünk sikeresek – adott hangot reményének Gerliczki Máté.

A Kálló december 7-én tudja le az év utolsó meccsét.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!