Sport

2013.11.25. 10:20

Becsapdázva, szétpasszolva

Nyíregyháza - A Szombathely elleni vereség után sok mindent elölről kell kezdeni az NYKK-nál.

Nyíregyháza - A Szombathely elleni vereség után sok mindent elölről kell kezdeni az NYKK-nál.

Sem a győzelemre, sem az előző hetihez viszonyított jobb játékra vonatkozó álma nem valósult meg Horváth Imrének, akinek csapata, a Marso-NYKK súlyos, 93–69-es vereséget szenvedett szombaton, a meccset hasonló mérleggel váró Falco KC-tól.

– A mérkőzés előtti edzésmunka bizakodásra adott okot, úgy tűnt sikerült megoldani a problémákat, és megértetni a játékosokkal, hogy mit is várunk tőlük – mondta a nyíregyházi élvonalbeli férficsapat szakmai igazgatója. – Ami a támadást illeti, bizonyos értelemben javult is a teljesítményünk, megvoltak a helyzeteink, de elképesztő, hogy mennyi ordító ziccert kihagytunk. Főleg a mérkőzés elején, ami aztán rányomta a bélyeget a folytatásra. Védekezésben az alsó posztokon nagy fölényben voltak a vendégek, közülünk senki nem tudta tartani a rá bízott centert, emiatt sok könnyű kosarat kaptunk. Ebben a helyzetben nem volt más választás, csapdázni kellett, de ennek ellenszereként a Falco gyakorlatilag szétpasszolta a védelmünket. Tizenöt-húsz pontos hátrányban próbáltuk agresszívabbá tenni a harcmodorunkat, hátha labdaszerzések révén közelebb kerülünk az ellenfélhez, de egy-két kivételtől eltekintve az erre vonatkozó terveink sem sikerültek.

Nincs edzőkérdés

– A következő mérkőzésre is Horváth Imre készíti fel a csapatot, sőt az azt követőre is, és ebben az évben valamennyire – jelezte Makrai László, az NYKK Kft. ügyvezetője, hogy a rossz szereplés ellenére nincs edzőkérdés a csapatnál. – A sportban egy hónapnál messzebb nem érdemes előretekinteni, de bízunk benne, hogy magára talál a csapat, és a későbbiekben sem kell változtatnunk.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. november 26-i számában.)

Ezek is érdekelhetik