Sport

2013.11.13. 11:21

Beköszöntött a jégkorszak: minden szinten – hoki!

Saját pálya hiányában kénytelenek Debrecenben rendezni a hazai bajnoki mérkőzéseket a nyíregyháziak.

Saját pálya hiányában kénytelenek Debrecenben rendezni a hazai bajnoki mérkőzéseket a nyíregyháziak. A Szabolcsi Jégsport Egyesület felnőtt jégkorongcsapata megkezdi bajnoki szereplését az OB IV küzdelemsorozatban. Az első fellépés november 17-én, idegenben a Debreceni JKSE ellen esedékes – a vasárnapi összecsapás. 18.00 órakor kezdődik a hajdúsági város jégcsarnokban. A részben saját nevelésű fiatalokból és „öreg Sólymokból” verbuvált együttest négy, Debrecenből igazolt játékos is erősíti. Köztük egy nyíregyházi nevelésű junior játékossal, aki ugyancsak a nyírségi egyletben folytatja tovább pályafutását.

Szolgálati közlemény, hogy a hazai bajnoki meccseken ugyancsak Debrecenben lesz „otthon” a nyíregyházi gárda, mint ahogy az edzéseket is eddig ott tudták le – már amikor nem éppen a szabadban futottak, vagy kondiztak. A jelek szerint saját pályára, továbbra sincs semmi remény…

Egy héttel – azaz november 24-én – később a Vegyes Utánpótlás Bajnokságban érdekelt, tavalyi ezüstérmes szabolcsi legénység is beindul. A „kicsik” Budapesten mutatkoznak be, mégpedig a Barcikai Ördögök, Veszprémi Jéglovagok, és a White Sharks Budapest csapataival egy csoportban. A cél az első két hely valamelyikének a megszerzése, ami a felsőházba jutást eredményezi.

Idevágó információ, hogy a White Sharks HC VUB tornát szervez a Veszprémi Jéglovagok és a Szabolcsi JE részvételével, az ominózus eseményt ugyancsak november 24-én, vasárnap 10.30 órától rendezik az Újpest Jégcsarnokban.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!