Sport

2013.11.29. 19:03

Győzelemmel akar zárni a Spartacus

Eddig sem voltak könnyű meccsek, de a szombati nagyon keménynek ígérkezik. Az őszi első nyíregyháziak a jó formában lévő Ajkát fogadják.

Eddig sem voltak könnyű meccsek, de a szombati nagyon keménynek ígérkezik. Az őszi első nyíregyháziak a jó formában lévő Ajkát fogadják. A másodosztályú focibajnokság előrehozott tavaszi fordulóján a listavezető Nyíregyháza Spartacus az Ajkát látja majd vendégül szombaton (13 óra). Miként az már ismert, a Szpari a parádés őszi menetelést az Ajkai elleni idegenbeli bravúrral (0–3) kezdte.

Az ifjabb Mihalecz István pallérozta dunántúliak az eddigi hét idegenbeli meccsükön háromszor nyertek (Sopron 0–3, Siófok 0–3, Vasas 1–5), kétszer ikszeltek (ZTE 2–2, Cegléd 0–0) háromszor pedig kikaptak (Gyirmót 3–0, Szigetszentmiklós 3–0, Dunaújváros 2–0), jelenleg a tabella ötödik helyén tanyáznak. Jó formában vannak, hiszen az őszi zárókörben Angyalföldön alaposan meghintettek a házigazda Vasast: Sowunm és Skriba dupláztak, rajtuk kívűl Hanzl is a kapuba talált. Ezt elismerésre méltó produkció, ám ez már a múlt, a lényeg a szombati megmérettetés lesz.

Frissen, fegyelmezetten

- A héten két tétmeccs várt a fiúkra, igyekeztünk úgy edzeni, hogy mindkettőre frissek legyünk. Bízom benne, hogy így lesz az Ajka ellen, mert nehéz meccs elé nézünk, igaz ebben a bajnokságban egyébként sincs könnyű találkozó. Az őszi nyitány óta az ajkaiak összeszokottabban játszanak és jó formában is vannak. Természetesen nyerni akarunk és győzelemmel búcsúzni közönségünktől, hiszen ősszel eddig nagyon sokat köszönhetünk szurkolóinknak - vélekedett a pénteki tréninget követően Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A szerdai, Haladás elleni kupameccsen főként a szünet után nyújtott teljesítmény jogos bizakodásra ad okot, ám a győzelem csak úgy születhet meg, ha mindenki odateszi magát, fegyelmezetten, pontosan játszik és eredményes is lesz a csapat. A legutóbbi bajnoki ötödik sárgáját begyűjtő Törtei Tamás nem játszhat, a helyén Polényi Gábor lép pályára. Szokol Zsolt és Bajzát Péter meggyógyultak, előbbitől határozott védőmunkát és a támadások segítségét, Bajzitól pedig mi mást, mint újabb gólokat vár majd szombaton a publikum.

[poll id="570"]

KM-ML

Ezek is érdekelhetik