Sport

2013.11.21. 12:14

Ifjúsági csúcsmezőny Nyírbátorban

A korosztály fiú-lány asztalitenisz top-12-bajnokságát rendezik a Győrfi-edzésközpontban a hétvégén.

A korosztály fiú-lány asztalitenisz top-12-bajnokságát rendezik a Győrfi-edzésközpontban a hétvégén.Az ifjúsági korcsoportban legjobb játékosai adnak egymásnak randevút a hét végén Nyírbátorban, ahol a fiú-lény asztalitenisz top-12-bajnokságra kerül sor. Ezen, mint az elnevezés is utal rá, a ranglista 1–12. helyezettjei jogosultak részt venni.

A lányoknál – akiknek a jelenléte kuriózumot jelent Nyírbátorban, hiszen ritkán látni a szebbik nem képviselőit errefelé – hiánytalan is lesz a mezőny, mindenki nevezett, aki jogosult rá. A fiúknál ellenben lesznek hiányzók, a rangsor első öt helyezettjéből négyen is távolmaradnak. Ennek oka Lakatos Tamás és Szita Márton esetében, hogy ők már kifelé kacsingatnak ebből a korosztályból, és a felnőttek top-12-bajnokságon is indulhatnak, ami nagyobb kihívás a számukra. Szudi Ádám és Ecseki Nándor mögött pedig fárasztó hetek vannak, és ők a marokkói ifjúsági világbajnokságra hangolódnak.

Így viszont akár arra is van esély, hogy a hazai körülmények között szereplő Majoros Bence (6. a ranglistán) megnyerje a versenyt. A résztvevők közül csak a komlói Sabján Gergelynek (4.) jobb a ranglistahelyezése, de akadt már rá példa, hogy őt is legyőzte. A visszalépések miatt megnyílt az út a szintén bátori Tóth Gábor (15.) előtt is a részvételre, ő is tartogathat néhány meglepetést a mezőny többi tagja számára.

A kétnapos megmérettetés (szombaton 11, vasárnap 10 órakor lesz kezdés) során a Győrfi Tibor-edzésközpont öt asztalán a fiúknál és a lányoknál is tizenegy fordulót rendeznek, ami azt jelenti, hogy összesen 132, egyenként három nyert szettig tartó mérkőzést rendeznek Bátorban.

Az újoncok top-12-bajnokságát a múlt héten rendezték, a budapesti eseményen is volt nyírbátori érdekeltség: Molnár Dávid három győzelemmel a kilencedik helyen végzett, ami eggyel jobb pozíció, mint amit a ranglistahelyezése ígért. A nyírbátori titán a hármas körbeverésből jól jött ki, ám ha eggyel több meccset nyer (amire meg lett volna a lehetősége), akkor hetedikként zárhatott volna.

 

Utánpótlásverseny

Újonc top-12-bajnokság, Budapest

Fiúk: Molnár D. (Nyírbátori ASE)–András Cs. (BVSC) 1:3, –Rózsa D. (BVSC) 3:0, –Szabó B. (BVSC) 2:3, –Páris Balassagyarmati Diák SZVSE) 2:3, –Velkey (Ceglédi VSE) 0:3, –Both O. (Malév SC) 1:3, –Juhász P. (KSI) 0:3, –Terék (KSI) 0:3, –Hőgye (Pécsi TE-PEAC) 1:3, –Soós B. (Szombathelyi AK) 3:0, –Németh M. (Pécsi TE-PEAC) 3:2.

Végeredmény: 9. Molnár Dávid (Nyírbátori ASE) 3 győzelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!