Sport

2013.11.05. 16:49

Jótékonysági árverés vár a válogatott mezére

Nyíregyháza - Bár még sohasem találkozott személyesen Harsányi Gergely és Deme Zsófia, mégis ismerősként köszöntötték egymást kedden Nyíregyházán az egyik bevásárlóközpont presszójában.

Nyíregyháza - Bár még sohasem találkozott személyesen Harsányi Gergely és Deme Zsófia, mégis ismerősként köszöntötték egymást kedden Nyíregyházán az egyik bevásárlóközpont presszójában.

A magyar kézilabda-válogatott nyíregyházi származású játékosa sokat hallott ugyanis tanító szakos édesanyjától a 9 esztendős kislányról, akiről májusban derült ki, hogy leukémiában szenved, Zsófia pedig a népszerű sportolót szombaton is láthatta a televízióban a spanyol válogatott elleni mérkőzésen.

Harsányi Gergely nem jött üres kézzel, a magyar válogatott mezét hozta magával, amelyet valamennyien dedikáltak.

– Édesanyám a Kazinczy Ferenc Általános Iskolában az 1. és 2. osztályban tanította Zsófiát, és nagyon sokat mesélt a mindig vidám, közvetlen, barátságos és tüneményes kislányról, aki szinte az egyik napról a másikra lett hirtelen súlyos beteg. A válogatott társaimmal mi is szeretnénk hozzájárulni a gyógyuláshoz, szeretnénk enyhíteni a családra szakadt kezelési költségeken, ezért felajánljuk jótékonysági árverésre ezt a dedikált mezt. A múlt héten a spanyolok elleni válogatott meccs jó alkalom volt arra, hogy a társaimal aláírassam a mezt, ez a pár nap pihenő pedig lehetőséget adott arra, hogy személyesen adhassam át a mezt Zsófiának. Holnap már el is utazom a városból, várnak újra az edzések.

Zsófia édesanyját, Deméné Kovács Mariannát arról kérdeztük meg, mi lesz az ajándékba kapott mez sorsa.

– Szeretném, ha minél nagyobb nyilvánosságot kapna a mez jótékonysági árverése, ezért próbálom felvenni a kapcsolatot az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorával. Már írtam nekik levelet, de még nem válaszoltak – mondta az édesanya, aki érdeklődésünkre szólt Zsófia kezelésének menetéről is. – A közelmúltban csak egy-egy napra kellett Debrecenbe mennünk, azonban a jövő héten kéthetes kezelés vár Zsófiára attól függően, hogy milyen az állapota. Most jól érzi magát, örömmel jött erre a találkozóra.

- M. Magyar László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!