Sport

2013.11.05. 16:13

Makó ne legyen Kalocsa!

Nyíregyháza - A kupában a legjobb tizenhat közé meccsel a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza.

Nyíregyháza - A kupában a legjobb tizenhat közé meccsel a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza.

Az elmúlt hét végén a magyar-spanyol meccs miatt nem volt forduló a másodosztályú férfi kézilabda bajnokságban, így a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza együttese, miként a mezőny többi tagja edzéseken csiszolgathatta a játékát.

A nyíregyházikra szerdán fellépés vár, mégpedig a Magyar Kupában, a tét pedig a legjobb tizenhat közé jutás. Az ellenfél az a Makó, amelyik az NB II. dél-keleti csoportjában a nyolcadik helyen áll.

Komolyan kell venni

Nem túl fényes mutatókkal hiszen a hagymavárosiak kétszer nyertek, egyszer ikszeltek, négyszer pedig vereséget szenvedtek. A hét végén a második Algyőt fogadták és 33-28-ra kikaptak. A csapat gólvágója Valaczkai Attila, aki eddig hatvankétszer volt eredményes.

A papírforma vendégsikert ígér szerdán, ám hogy komolyan kell venni a mérkőzést, arra legjobb példa a tavalyi kupaszereplés, amikor a szintén B II-es Kalocsa vendégeként kapott pofont és esett ki a nyíregyházi együttes.

- A tavalyi, kalocsai vereség nagy lecke volt, remélem tanultak belőle a játékosok és hasonló nem fordulhat elő Makón. Mi vagyunk az esélyesebbek, de ezt érvényesítenünk is kell, mégpedig fegyelmezett játékkal, megfelelő összpontosítással-vélekedett Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza szakmai igazgatója.

A nyíregyháziaknál Bozidar Burscra továbbra sem számíthat a szakvezetés, miként a gyöngyösiekre, akik a kupában nem játszhatnak.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!