Sport

2013.11.21. 09:09

Nem csak a vállveregetés járt neki

Erdősné Balogh Erika megszolgálta a kitüntető figyelmet – tevékenységét Megyei Prima Díjjal honorálták.

Erdősné Balogh Erika megszolgálta a kitüntető figyelmet – tevékenységét Megyei Prima Díjjal honorálták. A szabolcsi sportélet egyik zászlóshajója a nyíregyházi női röplabdacsapat, amely kisebb-nagyobb viharokat átélve szilárdan tartja helyét a honi elitben. A Fatum-Nyírsuli-NRK – szó szerint – kimagasló egyénisége Erdősné Balogh Erika, aki csaknem két évtizede jóban-rosszban kitartott, olyannyira, hogy a hivatalosan bejelentett korábbi búcsúját követően aktivizálta magát, amikor arra igazán szükség volt.

Fényes bizonyítékát adta, hogy a negyvenhatszoros magyar válogatott, ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztes centerre minden körülmények között számíthat a klub, jelenleg is frontembere a tinédzserektől hemzsegő keretnek. Ha valaki, ő megszolgálta a kitüntető figyelmet – a közelmúltban vehette át a Megyei Prima Díjat.

– Meglepett, és ezt nem csak azért mondom, mert ilyenkor így szokás – fogalmazott a rá valló őszinteséggel az immár a Nyírsuli szakágvezetőjeként is ténykedő Erdősné Balogh Erika. – Valóban váratlanul ért, már azt is nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy egyáltalán felterjesztettek a jelöltek közé. Arra pedig abszolút nem számítottam, hogy meg is kapom... Hozzáteszem, sajnos, Magyarországon nem jellemző, hogy a röplabdát képviselő személyt ilyen formán elismerjenek.

Szerelemem a sportág, nem tudok tőle elszakadni, most már edzőként is próbálom átadni az idők során felhalmozott tapasztalatot, hitet és akaratot. Azt szoktam hangsúlyozni, a hozzáállás döntő, alázat nélkül még a legtehetségesebbek pályafutása is megtörhet. Ugyanakkor mindenkinek azt kívánom, annyi örömet adjon a sport, mint nekem. Az érmek kupák mellett nyilván fő hely jut ennek a díjnak, amire koronaként tekintek.

Erdősné Balogh Erika huszonhét esztendőt húzott le a pályán, nem akármilyen nívón teljesítve. Nélküle nehéz elképzelni a nyíregyházi együttest, az aktuális szezonban is felfelé lóg ki a mezőnyből. Holott, erről ritkán, vagy egyáltalán nem beszélt, meglehetősen érdekes módon csöppent a röplabda közegbe.

– A debreceni vegyipari középiskola évnyitóján megveregették a vállam és közölték: hétfőn, szerdán és pénteken, mikor van edzés a suliban - árult el egy eddig kevesek által ismert sztorit Era, ahogy mindenki becézi. – Valahogy így lettem röplabdázó. Harmadik gimnazistaként kerültem a DMVC junior csapatához, 1995 óta pedig megszakítás nélkül a Nyíregyházához tartozom.

Megszámlálhatatlan emlék köt a városhoz, a bajnoki és kupasikerek mellett a legnagyobb élmény, amikor a Bajnokok Ligájában, a bujtosi csarnokban fogadtuk az orosz Jekatyerinburgot. Azon a meccsen olyan klasszisok ellen szerepelhettem, akik a világ közvetlen élvonalát jelentették, ez pedig nem mindennap adatik meg magyar játékosnak.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!