Sport

2013.11.21. 15:13

Ösztönözve a még jobb szereplésre

Nyíregyháza - A megyéből egyedül Szikszai Róbert kapta meg a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíját.

Nyíregyháza - A megyéből egyedül Szikszai Róbert kapta meg a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíját.

A felsőoktatásban résztvevő, olimpiai, felnőtt vagy korosztályos világ- és Európa-bajnoki éremmel rendelkező sportolók számára ítéltek oda a Magyar Sportcsillagok-ösztöndíját, amelyeket ünnepélyes keretek között adtak át a Művészetek Palotájában.

A 193 pályázóból 111-et tartottak érdemesnek az ítészek, a nyertesek között vannak olimpiai bajnokok is. Megyénkből a nyáron junior Európa-bajnoki aranyérmet szerzett diszkoszvető, Szikszai Róbert az egyedüli, aki részesül a rendszeres havi juttatásban, amelyet félévente újítanak meg a sportolókkal, attól függően, hogy miként haladnak a felsőoktatásban végzett tanulmányai. Az ősztől a Nyíregyházi Főiskolán testnevelést hallgató sportoló az atléták közül is szűk körbe került, hiszen rajta kívül a hétpróbában junior világbajnoki ezüstérmes Krizsán Xénia került be a díjazottak közé. Az ösztöndíjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át.

Szikszai Róbert és csoportja amúgy november elején megkezdte a felkészülést a következő szezonra, de a jövő héten még szabadtéren versenyeznek. Kerekes László tanítványai szokás szerint meghívást kaptak a kijevi évzáró versenyre, amelyet csütörtökön rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!