Sport

2013.11.25. 12:45

Veretlenül ült az üres trónra

Majoros Bence megnyerte a Nyírbátorban rendezett ifi top-12-bajnokságot, a peches Tóth Gábor hetedik lett.

Majoros Bence megnyerte a Nyírbátorban rendezett ifi top-12-bajnokságot, a peches Tóth Gábor hetedik lett. Majoros Bence meglovagolta az abból adódó esélyt, hogy az ifjúságiak legjobbjai már kifelé kacsingatnak a korosztályból, és távol maradtak a hétvégén Nyírbátorban rendezett országos top-12-bajnokságról. A nyírbátori asztaliteniszezőnek viszont még a mostanin kívül is két éve van ebben a korcsoportban (magyarán első éves ifi), így nagyon is komolyan vette a versenyt.

Olyannyira, hogy valamennyi riválisát legyőzve, 11 sikerrel zárta a viadalt, ami természetesen első helyezést ért a számára. Bence a meccseinek csaknem a felét (ötöt) nyerte 4:0-ra, háromszor 4:1-re, kétszer 4:2-re és csak egyetlen egyszer, a soproni Bőhm Gábor ellen kényszerült döntő szettes csatára, akkor is 11:1-re megnyert szett után 2:1-es és 10:6-os vezetésről. A döntőnek beillő mérkőzést a még serdülőkorú, ám augusztusban őt legyőző Bruckner Máté ellen vívta, és magabiztosan nyerte meg 4:1-re.

Így kell érvényre juttatni a hazai pálya előnyét – írhatnánk, ha a viadalt az előre eltervezett helyszínen, a Győrfi Tibor-edzésközpontban rendezték volna. Az utolsó pillanatban azonban kiderült, hogy kötelező hat asztalon lebonyolítani a fiú-lány viadalt, ez pedig nagyobb termet követelt, így került a mezőny a Hunyadi-iskolába. A rendezésre azonban így sem lehetett senkinek – így a sportág Bátorban megjelenő legnagyobb szaktekintélyeinek sem – rossz szava.

Mint ahogy a másik nyírbátori legény, Tóth Gábor teljesítményére sem. Az indulók közül a kilencedik legjobb ranglistahelyezéssel rendelkező, szintén elsőéves ifjúsági versenyző öt sikert aratva végül a hetedik helyen zárt úgy, hogy megnyert meccseinek a száma megegyezett az ötödik helyen végzett Kovács Gáboréval és a hatodik Kramarics Gergőével. Tőlük amúgy Gábor egyaránt 4:3-ra kapott ki, vagyis igazán kevésen múlott a még szebb szereplés.

Bátorban fiúcentrikus az utánpótlásnevelés, ezért kuriózumot jelentettek a lányok mérkőzései. A szebbik nem mezőnye teljes volt (ketten németországi klubjukból tértek haza), és itt is veretlen bajnokot avattak a kecskeméti Imre Leila személyében.

 

Országos ifjúsági top-12-bajnokság, Nyírbátor

Fiúk, a Nyírbátori ASE versenyzőinek eredményei:

Majoros B.–Tóth G. (Nyírbátori ASE) 4:0, –Kramarics (Univer Kecskemét) 4:1, –Freisinberger (KSI) 4:2, –Bakos B. (KSI) 4:0, –Bőhm (Turris SE Sopron) 4:3, –Timafalvi (Egri ÁSC) 4:0, –Banok (Egri ÁSC) 4:1, –Kovács G. (BVSC) 4:0, –Kovács R. (Pénzügyőr SE) 4:2, –Sabján (Komló) 4:0 (játék nélkül), –Bruckner M. (BVSC) 4:1.

Tóth G.–Majoros B. 0:4, –Bakos B. 4:3, –Kramarics 3:4, –Bőhm 1:4, –Freisinberger 4:3, –Sabján 4:2, –Banok 4:0, –Kovács G. 3:4, –Kovács R. 0:4, –Bruckner M. 1:4, –Timafalvi 4:3.

Végeredmény: 1. Majoros Bence (Nyírbátori ASE) 11 győzelem, 2. Bruckner Máté (BVSC) 9, 3. Bőhm Gábor (Turris SE Sopron) 8, 4. Freisinberger Kristóf (KSI) 7, 5. Kovács Gábor (BVSC) 5, 6. Kramarics Gergő (Univer Kecskemét) 5, 7. Tóth Gábor (Nyírbátori ASE) 5, 8. Sabján Gergely (Komló) 4, 9. Kovács Richárd (Pénzügyőr SE) 4, 10. Timafalvi Gergő (Egri ÁSC) 4, 11. Bakos Bendegúz (KSI) 3, 12. Banok Tamás (Egri ÁSC) 1.

Lányok, Végeredmény:

1. Imre Leila (Univer Kecskemét) 11, 2. Nagypál Csilla (Jászkun Volán SC) 9, 3. Fehér Orsolya (Statisztika PSC) 9, 4. Takács Lili (TSV Oberboihinger) 8, 5. Fehér Zsófia (ASE Orosháza) 6, 6. Számely Anna (Statisztika PSC) 6, 7. Fuderer Dalma (Szekszárd AC) 5, 8. Számely Júlia (Statisztika PSC) 4, 9. Petőcz Orsolya (Postás SE) 3, 10. Nagypál Márta (Jászkun Volán SC) 2, 11. Hartbich Leone (DJK Sportbund Stuttgart) 2, 12, Harasztovich Fanni (Statisztika PSC) 1.

 

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!