Sport

2013.12.23. 16:21

Az új évtől sok választásuk nem marad

Az NYKK mentalitásával nem volt gond a bajnok ellen, ami egy újabb kis lépés előre a csapat részéről.

Az NYKK mentalitásával nem volt gond a bajnok ellen, ami egy újabb kis lépés előre a csapat részéről.Szemben az utóbbi két hazai fellépéssel (Falco, Paks), vasárnap a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Alba Fehérvár ellen az első negyedben nem került ledolgozhatatlan hátrányba a Marso-NYKK, de ezen a mérkőzésen sem mutatkozott sok esély az első hazai győzelem megszerzésére. Az idei utolsó élvonalbeli férfibajnokin 91–81-re nyertek a vendégek.

– Az első mondatom az volt az edzői stáb felé a padon, hogy talán még nem kezdtünk ilyen jól mérkőzést, mint most – ecsetelte a történteket Horváth Imre, az NYKK szakmai igazgatója. – Úgy éreztem, hogy ezáltal akár a végén is lehet keresnivalónk, de kiderült, hogy az elején az Alba még nem koncentrált még eléggé, és később az egész pályás letámadásával hibákba kergetett bennünket. Egész héten ez ellen a harcmodor ellen készültünk, főleg azok után, hogy a fehérvári mérkőzésen is akadtak gondjaink vele, az edzéseken, magunk ellen működött is a taktika, de az ellenfél más minőséget képviselt. A sok, a statisztika szerint összesen huszonnégy eladott labda nagy része az Alba letámadásából adódott, emellett a támadásaink felépítésével is akadtak gondjaink. Ami viszont pozitívum, más mentalitással játszottunk, mint korábban, és nagyon remélem, hogy a tudatosságot tekintve a két ünnep közötti valamint az újév elejének edzésein is tudunk fejlődni, és akkor január ötödikén, a Pécs ellen végre nyerünk. Más lehetőségünk úgy sincs már!

 (A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. december 24-i számában vagy a digitális Keleten.)

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!