Sport

2013.12.17. 10:28

Csáki László arany almája

Évzáró bállal búcsúztatták a szezont a labdarúgó játékvezetők a jól bevált helyszínen.

Évzáró bállal búcsúztatták a szezont a labdarúgó játékvezetők a jól bevált helyszínen. Olyan, mint a Csáki szalmája. Akkor mondják ezt, ha valaminek nincs gazdája. A labdarúgó játékvezető bál óta ez a terminus technikus ekképpen módosul: olyan, mint Csáki almája. Arany almája. A napkori Aranyalma Étteremben ugyanis piedesztálra emelték Csáki Lászlót, ő lett Az Év Játékvezetője 2013-ban Szabolcs-Szatmár-Beregben. Erről a játékvezető bizottság elnöksége döntött – ellenszavazat nélkül.

– Nagyon hálás vagyok Dudás Lászlónak, mert ha ő nincs, akkor soha nem kezdtem volna el a játékvezetést – vallotta be az örömittas dirigens. A harmadosztály átszervezése miatt a megyei első osztályban vezet ősz óta, korábban 73 meccsen bíráskodott, 87-en pedig asszisztált az NB III-ban. – Örök emlék a tavalyi nyitóforduló, amikor a Kisvárda-Nyírbátor meccset vezettem. Ez nagy kihívás volt számomra, és később kiderült, hogy a bajnok és a második helyezett játszott egymással.

A szerény sportember elárulta, hogy nem számított az elismerésre:

– Nagyon meglepődtem, amikor kimondták a nevemet. Hirtelen nem is akartam elhinni. Számomra ez igen nagy dicsőség, amely köszönhető a feleségemnek, a családomnak és mindazon kollégáknak, akik a működéseim során segítettek.

Szabolcs-Szatmár-Beregben hagyományosan decemberben tartják az évzáró bált. Nem csak az időpont tradicionális, hanem lassan a helyszín is: a napkori Aranyalma Étterem ezúttal is ideális házigazdának bizonyult. Udvarias kiszolgálás, ízletes ételek, a Gönczi duó révén pedig hangulatos zene tette emlékezetessé a hosszúra nyúlt napot.


Szirota Jennifer: Remekül éreztem magam a játékvezetői bálban.


Labancz András, a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány elnöke nyitotta meg a rendezvényt. A 35 éve vizsgázott dr. Jekő József megyei elnök bevezetőjét követően szót kaptak a társmegyék képviselői (a nyírbátori kötődésű) Divinyi Béla és Pecze István személyében. Dr. Barczi Róbert megyei sportigazgató egyenesen a sportigazgatóság évzárójáról sietett Napkorra. Az MLSZ JB-t a professzionális NB I-es keret tagja, Fábián Mihály FIFA-játékvezető reprezentálta, aki a tombolasorsolásnál is igazolta, hogy nyerő típus.

Az utánpótlás-játékvezetők számára kreált Tamás Lajos-díjat az asszisztensi pályán előretörő dr. Takács Zoltán érdemelte ki.

– A játékvezetés nagyon fontos része az életemnek, ami a kórházi munka mellett teljes kikapcsolódást, kihívást és örömet okoz, és nem utolsósorban számtalan barátot ismerőst szereztem általa – taglalta a szülészi pályán is jeleskedő Takács doki, aki öt éve vizsgázott játékvezető. Érzelmi hullámzás jellemzi az életet, hiszen a civil pályáján a babasírás csal mosolyt az arcára.

Sok szempontból is emlékezetes volt az idei játékvezetői bál, amelyen többek között külön elismerték az extra nemzetközi teljesítményt produkáló ibrányi FIFA-asszisztens, dr. Kulcsár Judit igyekezetét. Menet közben csatlakozott a társasághoz Takács János, aki a Kecskemét-Kaposvár NB I-es mérkőzés egyik alapvonali játékvezetője volt, késő este csöppent bele a „baba” bálba. Az est meglepetésvendége a televíziós zenés tehetségkutatókban üstökösként berobbanó, szabolcsi (nyírmadai) származású Szirota Jennifer, aki elkápráztatta a hallgatóságot, és Sipos Ádámnak, valamint Veres Jánosnak köszönhetően még szuggesztívebb lett az előadása.

 

Még „friss” a szakmában

A jubilánsok népes táborának köszöntése után a közel 250 fő jelenlétében hirdették ki: a feltörekvő tehetségek számára kiírt Lengváry József-díjat ezúttal Vida Orsolya kapta.

– Elég „friss” vagyok még a szakmában, hiszen 2 éve vizsgáztam. Mi tagadás, meglepődtem, nem is számítottam rá. Nagyon igyekeztem egész évben, és remélem, méltó vagyok a díjhoz, szeretném ezt majd a jövőben is bebizonyítani! – fogadkozott Orsolya.

 

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!