Sport

2013.12.02. 15:01

Nem maradt büntetlenül

Fecsku István szerint a vereség ellenére sem reménytelen A Keleti Régió válogatott helyzete.

Fecsku István szerint a vereség ellenére sem reménytelen A Keleti Régió válogatott helyzete. A hét szabolcsi futballistát bevető Keleti Régió válogatott elbukta a Dél-Alföldi régió együttesével szembeni párharc hazainak titulálható fellépést – de még nincs minden veszve. A tiszaújvárosi összecsapást 4–3-ra nyerték a vendégek, akik tutira mentek. Miközben a házigazda öt megyéből – Borsod, Hajdú, Heves, Nógrád és Szabolcs – verbuvált játékos kerete mindennek nevezhető, csak összeszokottnak nem, az ellenfél kizárólag egy térségből trombitálta össze legénységét. Ráadásul a kizárólag Csongrád megyei labdarúgók közül nyolcan a Tisza Volánt erősítik, vagyis nem vesztegették az időt holmi bemutatkozással. Nem úgy a „mieink”.

Mindazonáltal Marics Gábort eme tény sem zavarta meg: a baktalórántházi csatár két gólt szerzett és bár a győzelem így is meghiúsult, a február végén, Hódmezővásárhelyen esedékes visszavágó még izgalmas lehet.

– A vendégek előnyben voltak velünk szemben, látszott, hogy szervezettebben mozognak, köszönhetően annak, hogy ismerték egymást – summázott Fecsku István, aki Bíró Csabával párban irányítja a keleti Régió válogatottját. – Ettől függetlenül, ha nem követünk el nagy szarvashibákat, így is nyerhettünk volna. Az első félidőben kétszer vezettünk, emellett több helyzetet elrontottunk, ez, sajnos nem maradt büntetlenül.

Nem tűnik reménytelennek a visszavágó, a továbbjutásért fogunk játszani, mondjuk addig még sok idő van, még változhat a csapat összetétele is. A keret nyitott, bár az is igaz, felkészülési időszakban nehéz lesz bizonyítani... Marics Gábor kiemelkedett, de a többi szabolcsi játékos sem okozott csalódást. Akadtak hátráltató tényezők, mert a baktai kapus, Gazsi Ferenc munkahelyi elfoglaltság miatt nem jöhetett, az ibrányi Lakatos Bence pedig a szünet előtt meghúzódott, le kellett cserélni.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!