Sport

2013.12.31. 11:03

Óvatosan a fogadalmakkal!

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az új év előtt megszólaltatott sportolók többnyire szakmai céloknak adtak hangot a következő esztendőre nézve.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Az új év előtt megszólaltatott sportolók többnyire szakmai céloknak adtak hangot a következő esztendőre nézve.

Az óév utolsó és az új esztendő első napján nemcsak bulizókból vannak rengetegen, hanem fogadkozókból is. Minden szinten megy az ígérgetés, legyen szó szakmai vagy magán­életbeli kérdésekről. Miért tennének másként a sportolók és a sportban élők is? Összeállításunkban megyebeli sportembereket szólaltattunk meg, hogy így, az esztendő végén megfogadnak-e valamit akár magánemberként, akár hivatásuknál fogva.

– Igazából nem fogadkozom, de minden esztendő elején megfogalmazom magamnak a legfontosabb célokat a sportra, valamint a magánéletre, és ezeket le is írom – tudtuk meg Pákolicz Dávidtól, a Nyíregyháza Spartacus labdarúgójától.

– Ennek az ideje január első napjaiban jön el. Ami a focit illeti, csapatszinten egyértelmű: szeretnék a tavaszi szezon végén bajnokcsapat tagja lenni. Ami az egyéni célokat illeti, minél többször pályára lépni, természetesen jól játszani és gólokkal segíteni a Szparit.

Soha rosszabb évet

Míg a labdarúgóknak az utóbbi hetekben volt idejük töprengeni az új évi feladatokon, addig ökölvívásban az évzárás is eseménydús volt. Nagy Lajos edző azonban kérésünkre kötélnek állt.

– Nem szoktam fogadkozni, viszont terveim vannak a következő esztendőre. Szeretném, ha legalább olyan eredményes időszakot zárnánk majd, mint az idei. Válogatott szinten eredményeket várok versenyzőinktől és azt, hogy a klub tovább fejlődjön. Ami Kittit illeti, ő 2014-ben első éves felnőtt lesz, számára a legfontosabb cél az, hogy beleerősödjön a korosztályba. Márktól elit bajnoki címet, vagy egy szép nemzetközi sikert szeretnék – vélekedett Nagy Lajos, az NYVSC-Big Boxing edzője, egyben Kitti és Márk édesapja.

A rutinos sportolók már jól tudják, nem érdemes nagy fogadalmakat tenni, mert azt előbb-utóbb számon kérik az emberen...

– Nem vagyok fogadkozós, egyébként is a fogadalmak legtöbbször csak arra jók, hogy megszegjék őket. Mindig próbáltam úgy alakítani az életemet, hogy a céljaimat elérjem, így lesz ez a következő évben is. Szeretném befejezni a szakedzőit, a felnőtt csapattal teljesíteni a célt, a 3–5. hely megszerzését. Az akadémisták serdülő csapatával szeretnénk országos döntőbe jutni. Ami a játékvezetést illeti, az jövőre háttérbe szorul, ám minden meccsen maximálisan szeretnék majd koncentráltan sípolni – vallotta Bécsi János, a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza kézilabdázója, aki egyben az utánpótlásvonalon edző és játékvezető.

De mit szól egy fiatalember, aki ebben az évben robbant be a köztudatba, a junior Európa-bajnokságon szerzett aranyérmével egy csapásra a magyar atlétika egyik legígéretesebb versenyzőjévé vált.

– Kihagyom a fogadkozásokat, de tudom, hogy eseménydús év vár rám, így megvannak a terveim a jövőt illetően – mondta Szikszai Róbert, a Nyírsuli korosztályos Európa-bajnok diszkoszvetője. – Ugyan új korosztályomban, az U23-ben 2014-ben nem lesz világverseny, de már márciusban, a téli Európa-kupán szeretnék jól szerepelni, titkon pedig abban is reménykedem, hogy megszerzem az indulási jogot a zürichi felnőtt Európa-bajnokságon való indulásra. Az eddig használtnál huszonöt dekával nehezebb, vagyis kétkilós szerrel versenyzek a jövőben, már az edzéseket is ezzel végzem. Úgy érzem, nem állunk rosszul, és amiatt is bizakodó vagyok, hogy január végén újra lesz dél-afrikai edzőtáborozás, amely során ebben az évben megalapoztam a sikereimet.

Esküvő előtt a bekk

Eseménydús év van Hegedűs Tibor, a kisvárdai futballcsapat csapatkapitánya mögött. Ha nem is sok konkrétumot, de valami fogadalomfélét azért ki tudtunk szedni a következő szereplőnkből.

– Az őszi szezonban nyújtott teljesítményemmel különösebben nem voltam elégedett, így megfogadtam, hogy tavaszra mindent a futballnak rendelek alá – kezdte a 31 éves játékos. – Bár nem vagyok nagy bulizós, de az életmódomon is igyekszem méginkább változtatni, és a táplálkozásra is vonatkozik mindez. A magánéletem terén is hatalmas változás előtt állok, hiszen karácsonykor családi ünnepség keretében jegyeztem el menyasszonyomat, akinek még a nyáron megkértem a kezét. Az esküvőt a bajnokság utánra tervezzük.

KM-ML, BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!