Sport

2013.12.13. 18:54

Sok élményt és rengeteg tapasztalatot hozott a Mikulás!

Az abszolút huszadik, és a licences kategória tizenhetedik helyén teljesítette az advent második vasárnapján megtartott 17. Mikulás Rallye-t a Szvatek Zsolt - Kovács Szabolcs kettős (Mitsubishi Lancer EVO IX.)

Az abszolút huszadik, és a licences kategória tizenhetedik helyén teljesítette az advent második vasárnapján megtartott 17. Mikulás Rallye-t a Szvatek Zsolt - Kovács Szabolcs kettős (Mitsubishi Lancer EVO IX.)A fiúk most versenyeztek először együtt murvás pályákon. Az első körre rossz gumit választottak, a gyártelepi szakasz pedig sem a pilóta, sem a navigátor szívébe nem lopta be magát. A második kört a puhább abroncsokon viszont nagyon élvezte a Mitsubishi legénysége.

Szvatek Zsolt:

A teszten két féle gumit próbáltunk. Egy puhát és egy keményebbet. A tesztpálya nem olyan jellegű volt, mint a gyorsasági szakaszok. Ezt a teszten is tudtuk, viszont ott a keményebb abroncs volt a jobb. Az autót jól beállítottuk, kaptunk jó gátlókat. Szombaton reggelre leesett vagy 5 cm hó, amire nem volt gumink. Hála Istennek az időjárás megviccelt minket, mert vasárnapra letisztultak a pályák.

Az első körre felraktuk a kemény gumikat, ami rossz választásnak bizonyult. A tapadásunk szinte nulla volt. Pláne a vizes, betonos részeken. Kriminális volt.

A második körre fel tudtunk tenni puhább keveréket, ami még mindig nem a megfelelő puhaságú volt, ezt most már utólag tudom, de már sokkal-sokkal jobb volt. Már tudtam bízni az autóban.

Az első körben, a Gyártelepen, egy sima balban ötödik sebességi fokozatban leúszott az autó hátulja. Kicsit sok volt a tempó és egy bokros rész levette a lökhárító jobb oldalát és minimálisan behorpadt a jobb hátsó ajtó, de megúsztuk, tovább tudtunk menni.

A gyártelepi szakasz, az valahogy nem jött be, de Öskü és a Kislőtér nagyon, nagyon tetszett.

Szabi nagyon sokat tanult ezen a versenyen, de én is. Van még hova fejlődnünk.

Szerintem az irány az jó. Egyébként a Szabi nagyon precíz, látom rajta, hogy szeretné nagyon jól csinálni, ami nagyon pozitív. Össze kell szoknunk és sokat kell menni. Egy picit előrébb vártam magunkat, de elégedett vagyok azért így is. Sokat hibáztunk, ez is benne van, de tetszettek a pályák, jó verseny volt és rengeteget tanultunk.

Kovács Szabolcs:

Izgalmas volt a tréning, mivel a hó megijesztett minket. Végül ez csak riogatás volt, mert nem maradt meg a pályákon. Néhol jégfoltos volt, de nem volt havas.

A gumiválasztásunk sajnos nem sikerült. Iszonyatosan kemény gumival mentünk, nem volt tapadás. Ebből kifolyólag a gyártelepi gyorson sikerült egy kicsit belógatnunk az autó hátulját az egyik bokorba. A harmadik szakaszon pedig a cél utáni kanyar viccelt meg bennünket. Annyira rajta volt a célon a fotocella, hogy ki kellett egyenesítenünk a kanyart. Ez Hideg Krisztiánnak is nagyon tetszett.

A második körre sikerült puhább gumikat feltennünk, jobbak lettek az időeredményeink is. Volt olyan gyors, ahol 20-25 másodpercet sikerült javítanunk.

A gyártelepi gyors volt a mumusunk, a második körben is lecsúsztunk az útról, de hála Istennek a puha szántásban sikerült landolnunk és ki tudtunk jönni, az autó sem sérült meg.

A verseny maga nagyon tetszett, nagyon pörgős volt, a pályák szuperek voltak, a Kislőtér, azaz a Hajmáskér tetszett a legjobban. Azt kell, mondjam, hogy van még mit tanulnom, sokat kell még fejlődnöm, rengeteg kilométert kell még megtennem, hogy úgy működjek, mint egy igazi navigátor.

- Vörös Gergely -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!