Sport

2013.12.06. 09:53

Szóban már tudják, mi a gond

Egyéni elbeszélgetésekre is sor került az NYKK-nál a Körmend elleni idegenbeli meccs hangolásaként.

Egyéni elbeszélgetésekre is sor került az NYKK-nál a Körmend elleni idegenbeli meccs hangolásaként.Nemcsak idei, hanem jó darabig utolsó idegenbeli mérkőzését játssza szombaton a Marso-NYKK. A nyíregyházi élvonalbeli férficsapat a körmendi turnéja után egymást követő hat alkalommal lép fel a bujtosi csarnok felújított parkettjén, és azt követően csak január 31-én kell utaznia, Kecskemétre. Maradjunk azonban a következő, vasi fellépésnél, hiszen bár közeledik a nagy hazai sorozat, a sereghajtóra a körmendi katlanban vár olyan fellépés, amely előtt megint nem tekinthető esélyesnek.

– A heti programba a játékosokkal folytatott egyéni elbeszélgetéseket is beiktattuk – mondta a két meccs között történtekről Horváth Imre, az NYKK szakmai igazgatója. – Örültem annak, amit a fiúk elmondtak, akadtak nagyon jó meglátásaik, de most már azt szeretném, ha a pályán is annak szellemében teljesítenének, ahogy a csapat helyzetéről beszéltek. Minden meccs előtt elmondom, és most sem teszem másként, hogy mennyire fontos a csapatjáték, ha jól működik a rendszer, akkor bárki ellen lehet esélyünk.

Jó példa erre a zalaegerszegi mérkőzésünk. De említhetném a kaposvárit is, hiszen három negyeden keresztül álltuk a sarat, csaknem fordítottunk, a végén aztán beleszaladtunk egy kiadós vereségbe. Nem tudok kétpercenként időt kérni, ezért fontos, hogy a játékosok belülről is érezzük, mikor van szükség nyugalomra, mikor nem szabad, hogy elragadja őket a hév.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarország 2013. december 7-i számában.)

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!