Sport

2013.12.04. 10:47

Teltházas nézőtér előtt nemzetközi karate gála Kisvárdán

Kisvárda – November 30–án, szombaton 13 órától Kisvárdán a Városi Tornacsarnokban rendezték meg – ingyenes belépéssel – a Kisvárdai Kyokushin Karate Do Sc, a 30 éves jubileumi nemzetközi szintű gáláját - tudtuk meg Sensei Markó László 3 Dan–os edzőtől.

Kisvárda – November 30–án, szombaton 13 órától Kisvárdán a Városi Tornacsarnokban rendezték meg – ingyenes belépéssel – a Kisvárdai Kyokushin Karate Do Sc, a 30 éves jubileumi nemzetközi szintű gáláját - tudtuk meg Sensei Markó László 3 Dan–os edzőtől.

A csapatok felvonulását követően a műsorközlő köszöntötte a teltházas nézőtéri közönséget s a megjelent vendégeket. A város polgármestere Leleszi Tibor, valamint dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnökének köszöntőjét követően Markó László versenyzőivel rövid bemutatót és ismertetőt tartottak a karate alapvető szabályaiból. Tízen vették át a karate szobrot s az emléklapot a bemutató vendégei közül, s mintegy negyvenen ajándéktárgy és emléklap elismerésben részesültek a támogatók és a közreműködők.

A gálán, Szlovákiából, Romániából és Ukrajnából is érkeztek versenyzők. Törési bemutatót tartott sensei Jónás János 4 Dan–os (Mátészalka), valamint Rétfalvi Attila (Kisvárda). Harcművészeti bemutatót tartottak még a kisvárdai Kertész László 1Dan–os, valamint Gönczi Zoltán baktalórántházai tanítványai.

A más jellegű szórakoztatásról – oldva a küzdelmek hevességét – a Bonita tánccsoport Petrásné Barkaszi Zsuzsanna vezetésével. A zene műfaját Markó Fruzsi gitár és Sütő József hegedűjátéka képviselte, akik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói. A hazai és nemzetközi sikerekkel büszkélkedő Nyírzem Mazsorett Csoportjai is bemutatták tudásukat, Szilágyi Zoltánné Magdi néni iránymutatásai alapján.

Mintegy húsz versenyző a tatamin

A gálán az alábbi klubok vettek részt. Wasabi Komárom Kyokushin Karate Team (Szlovákia, Komárom, 4 fő), Kanku Baia Mare Kyokushin Karate (Románia, Nagybánya, 4 fő) Triumph Munkács Kyokushin Karate (Ukrajna, Munkács 3 fő) valamint a Bátor Karate SE. Nyírbátor is képviseltette magát. A vendéglátó alakulásának 30. évfordulóját ünneplő kisvárdai karatésok közül is négyen léptek tatamira, a körmérkőzéses küzdelmekben.

A kemény küzdelmeket hozó versenyeken, – bizony néha szükséges volt az orvos s az egészségügyiek minimális beavatkozására– az alábbi eredmények születtek.

 

Eredmények

Gyermek fiú korcsoport

I.Valkó Barnabás, Komárom, aki egyúttal elnyerte a legtechnikásabb versenyző címet, s az ezért járó trófeát Bacsó István adta át.

II.Peknyo Andrej, Munkács.

III.Soltész Andor, Kisvárda.

IV.Remes Sándor, Komárom.

Serdűlő fiú korcsoport

I.Simon Ádám, Munkács.

II.Berensi Csaba, Kisvárda.

III.Konicsko Mihály, Nagybánya.

Ifjúsági leány korcsoport

I.Babilja Krisztina. Munkács, aki a legharcosabb versenyzőnek járó trófeát Sensei Markó László 3 Dan–os kisvárdai edzőtől vette át.

II.Berencsi Tímea, Kisvárda.

III.Czidor Kinga.

IV.Bukovszky Orsolya, mindkettő Komárom.

Junior fiú korcsoport

I.Rétfalvi Tamás, Kisvárda.

II.Markos Attila, Nyírbátor.

III.Pop Narcisz,

IV.Lupan Tudor, mindkettő Nagybánya.

 

A helyezettek oklevél és érem elismerésben részesültek. Az első helyezettek, eredményes küzdelmükért serleget is átvehettek a díjakat átadó zsűri tagoktól.

A gála zárásaként a verseny résztvevői, a bírók, a helyi klub volt és jelenlegi tagjai, az edzésekre járók együttesen –több mint százan– jelentek meg a sportcsarnok küzdőterén.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!