Sport

2014.01.11. 13:26

A Spartacus 1928 Egyesület nyílt levele az MLSZ elnökének

<span style="font-family: Times New Roman; font-size: medium;">A drukkerek tiltakoznak, hiszen a Szpari három bajnokiját is pénteken délután fél háromra írták ki.

A drukkerek tiltakoznak, hiszen a Szpari három bajnokiját is pénteken délután fél háromra írták ki.

 Magyar Labdarúgó Szövetség, Dr. Csányi Sándor Elnök részére

A nyíregyházi szurkolókat tömörítő Spartacus 1928 Egyesület vezetőiként írjuk Önnek nyílt levelünket. A napokban megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy a tavaszi szezonban, csapatunk, a Nyíregyháza Spartacus számára legfontosabb, a bajnokság eldöntése szempontjából is kiemelt jelentőségű mérkőzéseinek eredeti kezdő időpontját megváltoztatták és péntek délután fél hármas kezdőidőpontokat határoztak meg a klubunk számára. Ezen időpontváltozás érinti a Dunaújváros, a Zalaegerszeg illetve a Gyirmót elleni meccseinket.

Tudjuk, hogy a változás oka - az egyik médiummal fennálló megállapodás alapján -, hogy a nézettségi szempontból gyakorlatilag nem létező péntek délutánt valamilyen műsorral kitöltsék. Tudjuk, hogy vannak üzleti szempontok. Tudjuk, hogy az MLSZ-nek is vannak. De látjuk és nézzük azokat reklámokat is, amelyekben család- és szurkolóbarátként állítja be magát a szövetségük.

Akkor hogy is van ez? Pénteken délután fél háromkor Nyíregyházán az emberek dolgoznak. Igen, lehet meglepő az MLSZ illetékeseinek, de mi pénteken kora délután még tisztességes és becsületes munkát végzünk, napi 8 vagy több órában. Nekünk a szabadnap a szombat és a vasárnap. Mi saját, kemény munkával megkeresett munkabérünk terhére vesszük meg a jegyeket, utazunk el idegenbe. Mi nem tudjuk leírni céges költségként, nem tudjuk elszámolni valamilyen szervezet utazási költségtérítése terhére. Nekünk számít, mikor lép pályára a csapatunk.

A legfontosabb azonban az, hogyha szombaton vagy vasárnap játszik a csapatunk itthon, akkor több ezren szorítunk érte a stadionban. Másodosztályban. Több ezren. Az NB I-es csapatok közül jó néhánynak egész évben nincs annyi nézője, mint a Nyíregyházának egy-egy rangadón. Tudjuk mindannyian, hogy melyik csapatokra gondolunk.

Tisztelt Elnök Úr!

Akikről szó van, azok a szurkolók, nemcsak az ultrák. A szervezetünk több száz nyíregyházi szurkolót tömörít, akiknek nagy része családos. Kisebb vagy nagyobb gyerekekkel. Olyan emberek ők, akik imádják a Szparit. Ők, a családok, nem tudnak pénteken kimenni az MLSZ által szervezett mérkőzésre. Ők nem tudják majd tévében sem megnézni péntek délután. Tudjuk azt is, hogy az MLSZ jelenlegi funkcionáriusainak a Nyíregyháza nem sokat jelent. Messze van, sokat kell utazni, sok szurkolója van, sok problémával. De nekünk a Szpari már akkor is életünk egyik legfontosabb része volt, amikor sokaknak nem volt köze még a magyar focihoz. És nekünk – és gyerekeinknek, unokáinknak - akkor is az egyik legfontosabb része lesz az életünknek a Szpari, amikor lesznek, akik nem is fognak már emlékezni, hogy a magyar labdarúgáshoz közük volt.

Ezért azt szeretnénk, hogy tárgyalja újra az MLSZ illetékes funkcionáriusa az érintett médiummal a felvetett kérdéskört, és más csapatok számára teremtse meg a lehetőséget a pénteki, kora délutáni időpontra. Nem érv, hogy a klub bevételtől esik el. Azért nem érv, mert szurkolók nélküli meccsen, feljutásért küzdve, ez a három péntek nagyon sok pontjába kerülhet a Szparinak. Lehet, hogy a három meccsért kapott aprópénz elveszi a lehetőséget egy 2014 ősztől induló NB I-es szerepléstől, és az ehhez kapcsolódó bevételektől.

Természetesen ismerjük és látjuk az MLSZ szurkolók felé tanúsított magatartását, nincsenek illúzióink, de akkor is kérjük Önt: tegyen meg mindent, hogy egy, a magyarországi viszonyok között - üdítő kivételként - komoly létszámú szurkolótáborral rendelkező vidéki klub az esélyegyenlőség elveinek figyelembe vételével, családbarát módon vehessen részt a tavaszi, másodosztályú küzdelmekben.

Módosítsák vissza az eredeti időpontra a Nyíregyháza Spartacus mérkőzéseinek péntek kora délutáni kezdési időpontjait!

Spartacus 1928 Egyesület Elnöksége

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!