Sport

2014.01.22. 15:33

Az alapító nélkül is folytatják

Apagy - Marsi Márton most először hiányzik majd a Szabados-ok Kupáról, de nélküli is rangos lesz a szombati mezőny Apagyon.

Apagy - Marsi Márton most először hiányzik majd a Szabados-ok Kupáról, de nélküli is rangos lesz a szombati mezőny Apagyon.

Túlélte a minden kapcsolatban és a sportversenyek terén is kritikusnak számító első hét évet, így most már tényleg joggal nevezhetjük hagyományosnak az apagyi Szabados-ok Kupát. Eddig többnyire az első januári hétvégén, a csapatbajnokságok második szezonjának folytatása előtt került sor a viadalra, ám a három hetes késés nem jelent semmit, a szokott magas színvonal garantált.

Egy valaki azonban nagyon fog hiányozni. A verseny alapítótagja, Marsi Márton, az első négy kiírás győztese ezúttal távolmarad, hiszen a skótok szövetségi kapitányaként éppen a jövő hétvégi magyarországi World Tour-viadalra készíti fel tanítványait. Marsi jelenlétéhez mindenképpen ragaszkodtak volna az apagyiak, ám legközelebb csak májusban tudna jönni – még az sem lehetetlen, hogy abban az időpontban is lesz egy verseny, más szereplőkkel. Merthogy a Szabados-ok Kupa híre átlépte a határokat, szó van arról, osztrák és norvég egyesületek is képbe kerültek, nem beszélve a skót válogatottról, amely a nyáron Magyarországon edzőtáborozik.

Marsi barátai azonban jelen lesznek: a kétszeres győztes Lindner Ádám (jelenleg Komlói Bányász SK), a tavalyi első, az osztrák Ligist Don Boscóban profiskodó Gerold Gábor mellett most is eljön Pálosi Balázs (Pénzügyőr SE) valamint a debütáló pedig Pagonyi Róbert (Békési TE), az extravagáns kinézetű korábbi válogatott és magyar bajnok játékos, akit fiatalabb korában igazi fenegyereknek tartottak, és egy-egy látványosabb poénért valamint beszólásért most sem megy a szomszédba.

(A teljes cikket elolvashatja a kelet.hu-n vagy a Kelet-Magyarország 2014. január 23-i számában.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!