Sport

2014.01.08. 15:38

Fürthben érhet még tovább Szilvási

A pályafutását Nyíregyházán kezdő labdarúgó a Bundesliga kettes felnőtt kerettel kezdte el a felkészülést.

A pályafutását Nyíregyházán kezdő labdarúgó a Bundesliga kettes felnőtt kerettel kezdte el a felkészülést.Amikor először húzta fel az igazi stoplist, először ment el igazi edzésre, a kis Peti is arról álmodozott, hogy egyszer majd egy nagy profi klubban játszik, az ő nevét skandálja a zsúfolt lelátókat megtöltő publikum. Vannak álmok, amelyek valóra válhatnak, az övé ilyen.

Kölyök SC, Nyírsuli, MFA...

– Nyíregyházi vagyok, öt éves voltam, amikor először elmentem a Kölyök SC edzésére, majd rövidesen a Nyírsulihoz kerültem, ahol nyolc évet töltöttem el - kezdte bemutatkozását Szilvási Péter. – Mindkét klubban jó alapokat kaptam mind technikailag, mind fizikailag, Varga Attila, majd Bohács Sándor és Szergej Pacaj személyében nagyon jó edzőim voltak, nagyon sokat köszönhetek nekik. – A Móricz Zsigmond Általános Iskolába jártam, aztán 2009-ben a Vasas elleni U 15-ös meccsen felfigyeltek rám és a kispesti Magyar Futball Akadémiára kerültem, ahol végi jártam a korosztályos csapatokat.

– Három évvel később éppen a nyári szüneten voltam, amikor egy német menedzser felhívott, hogy egy német klub pont az én posztomra keres tizennyolc éves játékost. Úgy talált meg, hogy megnézte ki játszott a legtöbbet a korosztályos válogatottban ezen a poszton, azaz belső védőként. Két nappal később már utaztam is édesapámmal Fürthbe.

– Egy hetet töltöttem ott, szinte már haza se akartak engedni. Aztán a kispestiek és az SpVgg Greuther Fürth vezetői megegyeztek, az orvosi vizsgálat is rendben volt, és 2012 július 20-án, éppen a 18. szülinapomon írtam alá a szerződésemet.

Péter élete tehát Fürthben folytatódott tovább. Az SpVgg Greuther Fürth jelenleg az FC Köln mögött a Bundesliga kettőben a második, feljutó helyén várja a tavaszi folytatást. A klubnak immáron három magyar játékosai is van. A két felnőtt magyar válogatott, Stieber Zoltán és a nemrégiben oda igazolt Korcsmár Zsolt a nagycsapat tagja, Péter pedig jelenleg még az U 23-as együttes egyik erőssége.

(A teljes cikket elolvashatja a Kelet-Magyarországban vagy a Kelet.hu-n.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!