Sport

2014.01.28. 12:37

Kötéltánc a bentmaradásért

Hátralévő három „hazai” meccséből kettőt kellene megnyernie az Nyíregyházi TK-nak, köztük a szombati, Győr ellenit.

Hátralévő három „hazai” meccséből kettőt kellene megnyernie az Nyíregyházi TK-nak, köztük a szombati, Győr ellenit. Ha nem sikerül a főpróba, akkor... A színházból ismert mondás folytatásában, és annak igazságtartamában bíznak a Nyíregyházi TK-nál, hiszen a szuperligás férfi tekecsapat bajnoki folytatás előtti fellépése nem a legjobban sikerült. A nyíregyháziak a hazai pályájukon, vagyis Ózdon rendezett 6. Kájel Árpád-kupán léptek fel, igaz, nem teljes vértezetben.

A bajnoki folytatásban a nyíregyháziak szombaton a Győr-Szol TC-t fogadják, amelytől ugyan idegenben 8–0-ra kaptak ki, de a látogató nem tartozik a közvetlen élcsapatok közé.

– Három mérkőzésünk van Ózdon, kettő idegenben – folytatja Finta Zoltán. – Utóbbiakon szinte esélytelenek leszünk, hiszen a dobogós Répcelak és az éllovas Szeged vendégségét élvezzük majd. Itthon viszont mindhárom meccsünk nyerhető, a Győr mellett a Kaposvárt és a BKV Előrét fogadjuk az alapszakasz hátralévő részében. A győriekről szólva, legyőzhető és előzhető ellenfélről van szó, abszolút nyílt mérkőzés várható. Eddigi utolsó fellépésünkön, a Ferencváros ellen ugyan veszítettünk, de jól játszottunk, ott kellene folytatni, ahol akkor abbahagytuk, és akkor megszülethet a várva várt győzelem. Úgy számoljuk, hogy a hátralévő meccseken minimum négy pontot kell gyűjtenünk ahhoz, hogy a Szolnokot megelőzve ki tudjuk harcolni a bentmaradást.

(További részletek a KELET.HU-n és a Kelet-Magyarországban.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!