Sport

2014.01.22. 08:14

Új csapatot kell csiszolni

Szűcs Balázs, Erdős Zoltán és Dobos Balázs távozott, Marian Kleis érkezett a nyíregyháziakhoz.

Szűcs Balázs, Erdős Zoltán és Dobos Balázs távozott, Marian Kleis érkezett a nyíregyháziakhoz. A téli felkészülés harmadik hetébe léptek a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza második vonalbeli férfi kézilabdázói. A bajnokság február kilencedikén folytatódik, ekkor az ötödik helyen telelő nyíregyháziak a sereghajtó gödöllőieket fogadják.

- A vegyes felkészülési időszakban a fizikai felkészítést elsősorban az állóképesség fokozása

jelenti, emellett labdás technikai gyakorlások és taktikai feladatok szerepeltek az elmúlt két hét programjában – pillantott vissza az elmúlt időszakra Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holdig Nyíregyháza szakmai igazgatója. – Csapatszinten nem tudunk napi két edzést tartani, hiszen sok játékosunknak munkahelyi és iskolai elfoglaltsága is van. A jövő héten ezt úgy oldjuk meg, hogy dél­előttönként egyéni képzésen vehetnek részt azok, akik ezt meg tudják oldani.

Ami a keretet illeti, változások történtek. Szűcs Balázs Egerben, Dobos Balázs és Erdős Zoltán pedig a Nyírbátorban folytatja. Új játékos Marion Kleis, aki nem ismeretlen a nyíregyházi kézilabdabarátok előtt. A harmincesztendős kassai születésű játékos a szlovák válogatottban szélső volt a posztja. A Nyíregyházi KSE színeiben 2005-2006-ban játszott, azt követően számos magyar klubnál megfordult.

A játék volt az elsődleges

- Mivel Szűcs Balázs személyében irányító távozott, a taktikai gyakorlásoknak nagy jelentőségük van, hiszen ezt a posztot Marian Kleis fogja betölteni, neki pedig össze kell csiszolódnia a többiekkel – folytatta Varga Zsolt. – Gondot jelent még a beálló posztja, hiszen Braún Brúnó munkahelyi elfoglaltsága miatt gyakorta hiányzott, Dobos Balázs pedig távozott. Szinte az alapokról kellett kezdenünk a csapat felépítését, amire az edzőmérkőzések adnak remek lehetőséget. Ezért is vettünk részt a hét végén az egri Dobó Kupán, ahová először kaptunk meghívást.

A csoportunkban ikszeltünk az NB I.B. Nyugati-csoportjában harmadik Tatával, kikaptunk az NB I-es Váctól és nyertünk a román második ligás nagyváradi CSM Oradea ellen. Végül két gólos különbség miatt a csoport harmadik helyén zártunk, az ötödik helyért kiírt meccsen kikaptunk a román élvonalbeli nagybányai Minaur Baia Mare együttesétől. A fentebb említettek miatt nem az eredmény volt az elsődleges, hanem a játék. Sajnos rövid volt a kispadunk, tizennégyen utaztunk, nem jött velünk Braun Brúnó, Tarnavölgyi Gergely, Kozma Péter, helyet kapott viszont a junior Pál Tamás és Orbán Ferenc. Amíg a legjobb csapattal tudtunk játszani nem volt nagy gond, ám később már a sok csere hatása a produkciónkon is megmutatkozott.

– A rajtig hátralévő időszakban még három meccset szeretnénk játszani. Szerdán Hajdúnánáson lépünk pályára, a tervek szerint a Kisvárdával és Mezőkövesddel is játszunk, aztán pedig jön a tavaszi bajnoki rajt – vélekedett a szakmai igazgató.

 

A Nyír-Flop Holding Nyíregyháza eredményei

Csoportmérkőzések: Tatai AC–Nyíregyháza 27–27 (13–18), Nyíregyháza–Váci KSE 17–26 (8–10), Nyíregyháza–CSM Oradea (román) 24–23 (18–13). A csoport végeredménye: 1. Váci KSE, 2. Tatai AC, 3. Nyíregyháza, 4. CSM Oradea.

Helyosztó, az 5. helyért: Nyíregyháza–Minaur Baia Mare (román) 20–31 (12–11).

A végeredmény: 1. SBS Eger-Eszterházy SzSE, 2. Váci KSE, 3. SZESE Győr, 4. Tatai AC, 5. Minaur Baia Mare, 6. Nyíregyháza Flop Holding, 7. PLER Budapest II, 8. CSM Oradea.

 

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!