Sport

2014.01.15. 07:12

Veretlenek a nüanszok tornáján

Három győzelemmel és négy döntetlennel negyedik lett a szabolcs-szatmár-beregi játékvezetői válogatott.

Három győzelemmel és négy döntetlennel negyedik lett a szabolcs-szatmár-beregi játékvezetői válogatott. Önmaga számára tette magasra a lécet a szabolcs-szatmár-beregi futballjátékvezetői válogatott az előző évi második helyezéssel. A hétvégi, IX. Országos Sípmesterek Fesztiváljára ezüstösen csillogó ajánlólevéllel utaztak Szentendrére, ahol végül az elődöntőbe masíroztak. A szállást nyújtó laktanyában rögtön feltalálták magukat, és a katonaidejüket felidéző sporik vezényszavaira indultak vacsorázni. Nagy tetszést aratott a spontán jelenetsor a környéken, a barátságok ápolására, szövésére alkalmas rendezvényen például zalai játékvezető is beállt a menetelő szabolcsiak közé.

Szombat reggel két helyszínen hirdettek sorakozót: a Budakalászi Sportcsarnokban, illetve a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tornacsarnokában kezdődtek a csoportmérkőzések. A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek elleni nyitótalálkozón sorra kimaradtak a ziccerek, amik megbosszulták magukat. Ám nem estek kétségbe a hátrányos helyzetben, Tomori Péter egalizált. Mint később kiderült, a második derbin a későbbi győztessel csaptak össze.

Már akkor látszott, hogy sokra hivatott a házigazda, ugyanakkor újfent Tomori Péter góljával a szabolcsiaknál volt az előny, két perccel a vége előtt egyenlített a később a finálét eldöntő Oláh Gábor. Két iksz után a továbbjutást éltető győzelem reményében léptek pályára a fejériekkel szemben. A dunántúliak szereztek előnyt, amire három góllal reagálták Tomori Péter, Karakó Ferenc és Oláh Gusztáv révén. Következhetett a felsőházi szerepléssel kecsegtető meccs a csongrádiakkal. Csak a három ponttal lehettek beljebb, ezért a végsőkig kivárásra játszottak. Amikor a 20 perces párharc vége előtt szűk két minutummal betaláltak a dél-magyarországiak, döbbent csend telepedett a szabolcsiak táborára (dr. Jekő József, Szlomoniczki István és Kiss Lajos is tagjai voltak a hivatalos delegációnak).


Takács János: Nüanszok döntöttek ezen a tornán


Még ugyanabban a percben Kosztyu János mattolta a kapust, így legalább a veretlenségnek örülhettek. Ám a romból pillanatok alatt vár épült, 2 másodperccel a vége előtt a kapufáról kipattanó labdát Pethő Péter bekotorta. Hatalmas üdvrivalgás, kicsi a rakás, körtánc, örömünnep – ami a csövön kifér.

A sokáig emlékezetes, happy end-del záruló csata után rápihenhettek a vasárnapi folytatásra. Búcsút intettek Szentendrének, a negyeddöntőben már Budakalászon alkothattak az eredményhirdetésként „szívós csapatnak” titulált szabolcs-szatmár-beregiek. A végig magabiztosan közreműködő játékvezetőjük, Kiss László maradt a másik csarnokban – köszönhetően földijeik szereplésének.

A legjobb nyolc között azonnal megismétlődött a tavalyi döntő, amit Gyulán a hevesiek nyertek meg. Szüntelenül doboló szurkolótáborral érkeztek ezúttal is, azonban a dobverő megállt a levegőben, amikor Tomori Péter megzörgette a hálójukat. Hiába próbálkoztak az egyenlítéssel, a szenzációsan védő (kis híján a torna legjobb hálóőre címet kiérdemlő) Vitkai Elemér eszén nem tudtak túljárni. A hógolyó lavinaként zúdult az elődöntőbe, a madarak beszálltak a legjobb négy közé – akárhogy is fogalmaztak az örömittas játékvezetők, ismét az elitben találták magukat.

– Nüanszok döntöttek ezen a tornán – összegzett Takács János, aki csapatvezetőként lépett pályára, és szombaton az MLSZ JB törökországi edzőtáborába utazik. – Minden meccsen nagyon együtt volt a csapatunk, többször is vesztes állásból álltunk talpra. A hangulatfelelősök tették a dolgukat, aztán egyszer csak a döntőért játszottunk. Bár nem nyertünk, emelt fővel készültünk a bronzmeccsre. Ott sem termett babér, mégsem vagyunk szomorúak. Sőt! Csodálatos volt a megyét képviselni.

A budapestiek az 1-1-re végződött rendes játékidő (gól: Kosztyu János) után büntetőkkel kerekedtek felül, náluk két szabolcsi kötődésű is játszott Ésik Ádám és Káprály Mihály személyében. A hajdú-bihariakkal szemben már jóformán zsebben volt a győzelem Pethő Péter találatával, viszont 11 másodperccel a vége előtt érkezett az egyenlítő gól, aztán a túlórában ismét kapituláltak a büntetőpárbajban. Az első helyet a Pest megyeiek szerezték meg, a döntőben 2–0-ra nyertek a BLSZ ellen.

 

IX. Országos Sípmesterek Fesztiválja

Csoportmérkőzések:

Szabolcs-Szatmár-Bereg–Jász-Nagykun-Szolnok 1–1.

– Pest 1–1.

– Fejér 3–1.

– Csongrád 2–1.

Negyeddöntő:

– Heves 1–0.

Elődöntő:

– Budapest 1–1, büntetőkkel 1–3

A 3. helyért:

– Hajdú-Bihar 1–1, büntetőkkel 1–3

A szabolcs-szatmár-beregiek válogatottja: Vitkai Elemér, L. Tóth Lajos (kapusok), Benkő Róbert, Karakó Ferenc, Kosztyu János, dr. Kulcsár Judit, Oláh Gusztáv, Pethő Péter, Szilágyi Norbert, Takács Attila, Takács János, Tomori Péter (mezőnyjátékosok).

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!