Sport

2014.02.26. 16:06

A balvédő ismét az élvonalra vágyik

Jánvári Gábor bajnoki címet szeretne a Szparival, ősszel pedig NB I-es meccseken játszani.

Jánvári Gábor bajnoki címet szeretne a Szparival, ősszel pedig NB I-es meccseken játszani. A kis Gábor azt tette, amit a várdai srácok nagy része: amikor szabadideje volt, akkor rúgta a labdát és arról álmodozott, hogy egyszer igazi focista lesz. Hetedikesként igazolt a kisvárdai csapathoz, tizenhét évesen pedig már a játszott az NB III-as felnőtt csapatban.

Másfél esztendeig, aztán megszűnt a csapat, ő pedig a közeli Tiszakanyáron folytatta, szintén az NB III-ban, mégpedig két és fél esztendeig. Baloldali védőként kitűnt a játéka, híre ment, egészen az ország nyugati végéig...

Sándor Pista bá’ akkor Győrben volt, ők hívott fel és kérdezte, hogy van-e kedvem magasabb szinten focizni. Természetesen igen volt a válasz, ám mivel Győrben akkor sok volt bal oldali védő, így próbajáték után Kaposvárra kerültem, ahol Sisa Tibor volt az edző - kezdte visszatekintését Jánvári Gábor.

Ismét Sándor István hívta

Kaposváron hamarosan bemutatkozhatott az élvonalban és stabil kezdőjátékossá vált. Aztán Prukner László került a vezetőedzői posztra, Gábor pedig pár meccset az NB II-es csapatban játszott, majd egyre inkább kikerült az élvonalban lehetőséget kapók közül. Ősszel ugyan párszor visszatért az NB I-es csapatba ám ez már nem volt az igazi. A mellbevágó hír pedig nem váratott magára, amikor Selymes Tibor vette át a kaposvári alakulat dirigálását.

Aztán újra csörrent a telefon..

– Ismét Sándor István hívott és megkérdezte, hogy folytatnám-e a Szparinál? Ez megint olyan kérdés volt, amire csak egyféle választ lehetett adni. Több okból is. Egyrészt egy olyan klub hívott, ami sok mindenben élen jár az NB II-ben, minden szempontból rendezettek a körülmények és a jövőkép is biztató. Ráadásul megyebeli, így a családhoz is közelebb kerültem. Az, hogy a Szpari jelenleg a második vonalban szerepel, számomra nem jelent visszalépést. Nagyon jól érzem magam a csapatnál, a srácok elfogadtak, csak a focira összpontosíthatok - jegyezte meg Jánvári Gábor.

Ami a balhátvédeket illeti, erre a posztra a Spartacusnál is több jelentkező van. Jánvári Gábor tisztában van ezzel és felvette a kesztyűt.

- Tudom, hogy nincs kiadó hely a csapatnál, nagy a versenyhelyzet, de azt én természetesnek és a pozitívnak veszem. Ősszel remekül teljesített a Szpari, én pedig mindet megteszek majd azért, hogy a csapatba kerülhessek. Akkor sem fogok duzzogni, ha a kispadra kell leülnöm.

Részletesen: kelet.hu és a Kelet-Magyarország csütörtöki száma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!