Sport

2014.02.07. 07:19

Fizikálisan rendben van a Szpari!

Hétfő óta edzőtáborozik a törökországi Antalyaban a labdarúgó NB II. listavezetője, a feljutás első számú esélyese, a Nyíregyháza Spartacus. Bajzát Péterék szombaton újabb két meccset játszanak Antalyában.

Hétfő óta edzőtáborozik a törökországi Antalyaban a labdarúgó NB II. listavezetője, a feljutás első számú esélyese, a Nyíregyháza Spartacus. Bajzát Péterék szombaton újabb két meccset játszanak Antalyában.

- Úgy gondolom, ott tartunk, ahol a felkészülés jelen időszakában kell - értékelte az eddig eltelt időszakot Lucsánszky Tamás vezetőedző. - Edzőtáborról lévén szó, nem készülünk, nem készültünk külön a meccsekre, azaz az előző napi dupla tréningen sem vettünk vissza a terhelésből. Úgy tűnik, fizikálisan rendben van a társaság.

Eddig, egy cseh első, és egy szerb másodosztályú gárda ellen léptek pályára. Mit szűrt le a 180 percből?

- Jó iramú, kemény, de sportszerű meccseket játszottunk. Az egyértelmű, hogy a Priban jobb csapat, mint az FC Timok, ennek ellenére nem tetszett, hogy a csehek ellen szerepelt tizenegy az utolsó húsz percben nem volt elég éles, sokkal jobban kellett volna dominálnia. A második meccsen nyerési esélyt szalasztottunk el, ott ilyen jellegű problémánk nem volt. Mindkét találkozóról elmondható azonban, hogy a játék minősége még hagyott kívánnivalót. Sokkal jobban testre kell szabni az egyéni feladatokat a csapatszerkezeten belül az eredményesség érdekében.

- Négy új játékos érkezett eddig csapatához (az ötödik, Kis Róbert még csak csütörtökön kapcsolódott be a közös munkába), ők milyen benyomást keltettek?

- Rezes László személyében egyértelműen minőségi támadót igazoltunk. Molnár Marcell, aki óriási gólt lőtt szerdán, Ulvicki Mihály és Jánvári Gábor érkezésével sikerült versenyhelyzetet teremtenünk, nekik be kell illeszkedniük a csapatszerkezetbe. Úgy gondolom, ők valamennyien segítségünkre lehetnek céljaink elérésében.

- Az eredeti tervek szerint az 1-5. helyet céloztuk meg. Most azonban már furán nézne ki, ha azt mondanám, elégedettek leszünk a dobogó legalsó fokával is. Igen, fel akarunk jutni, még akkor is, ha véleményem szerint nem a mi keretünk a legerősebb. Egy edzőkollégám mondta a közelmúltban: a tíz pont hátrány sok az üldözőnek, de a tíz pont előny kevés az üldözöttnek. Úgy gondolom, a tavaszi első négy fordulóban eldőlhet a sorsunk, amennyiben jól jövünk ki a Dunaújváros, Békéscsaba, Vasas, Zalaegerszeg sorozatból, már nagy meglepetés nem érhet minket. Meggyőződésem egyébként, hogy listavezető helyünket elsősorban a közösségünk erejének köszönhetjük, s ezt a továbbiakban is szeretnénk megőrizni.

- Gelei József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!