Sport

2014.02.28. 13:07

Hangosékat csendesítenék a hazaiak

A bajnokság legnagyobb múltra visszatekintő párharcát rendezik – szombaton – Fehérgyarmaton.

A bajnokság legnagyobb múltra visszatekintő párharcát rendezik – szombaton – Fehérgyarmaton. Hármat egy csapásra. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban szombat este egy időben (18 óra) három megyei együttes gyürkőzik.

A tabella tetején trónoló Nyírbátor nem is olyan apró lépésekkel halad előre – eddig letudott két tavaszi összecsapásán legyalulta ellenfeleit. Váczi Sándor legénysége ezúttal hazai közegben húzhat be újabb győzelmi strigulát. Mert bár a látogató Kazincbarcika a góllövőlistán második, illetve harmadikként jegyzett Mészáros Gyula, Hangos Dávid duót is bevetheti, a játékoskeretek közötti különbséget zongorázni lehetne – a szabolcsi egylet javára.

Ugyanakkor kiélezettebbnek ígérkezik a Demecser (10. hely)–Hajdúböszörmény (6.) parti. Kósa István „fiai” otthon bárkinek befűthetnek, így az aktuális riválisnak is, és persze a két pont sem jönne rosszul – már csak a remélt felzárkózás miatt is. Éppenséggel a Tiszavasvári (7.) is szeretne kozmetikázni eredménysorán: az idegenben felettébb mérsékelten teljesítő gárda saját közönsége előtt jóval acélosabb produkcióra képes, így a Miskolcot is (4.) elkaphatja.

Vasárnapra (17 óra) jut a FehérgyarmatMátészalkai MTK mérkőzés, amely az egyik, ha nem a legnagyobb múltra tekint vissza a bajnokságban. A dobogón tanyázó gyarmatiak tizenkét ponttal, és nyolc pozícióval állnak jobban, ami előrevetíti annak esélyét – a szalkaiaknak nagy domborításra lesz szükségük ahhoz, hogy izgalmat csempésszenek a találkozóba. Nem illik ilyet leírni, de az egy órával később kezdődő Kisvárda (2.)–Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli (12.) meccs egyoldalúnak tűnik. A táblázat végén szerénykedő vendégek halmozzák a vereségeket (más nincs is nekik...), miközben a címvédő Várda – a Nyírbátor társaságban – különcsatát vív a bajnoki cím megkaparintásáért.

Ugyancsak vasárnap szerepel a két NB II-es megyei csapat. Az élcsoporthoz tartozó Kisvárda (4. hely) a „kis Loki” vendégeként próbálja életben tartani érmes reményeit, míg a Kölcsey-DSE-Nyíregyháza (7. hely) – két idegenbeli túrát követően – idén először játszhat a megszokott arénájában, a bujtosi csarnokban. Hadobás István edző nyilván arra törekszik, hogy „lányai” a Bőcs (5.) legyőzésével jelezzék: nincs jobb az édes otthonnál...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!