Sport

2014.02.13. 07:19

Jegyzet: Csak úgy, szakmailag

<em>Azt mondja Gudra Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség gazdasági igazgatója, hogy financiális okok miatt indokolt lenne a létszámcsökkentés az élvonalbeli futballbajnokságban, de szakmailag mindez kivitelezhetetlen.</em> Bodnár Tibor jegyzete.

Azt mondja Gudra Tamás, a Magyar Labdarúgó Szövetség gazdasági igazgatója, hogy financiális okok miatt indokolt lenne a létszámcsökkentés az élvonalbeli futballbajnokságban, de szakmailag mindez kivitelezhetetlen. Bodnár Tibor jegyzete.

Szakmailag? Hmmm. Milyen szava van még a sportágban a szakmának azok után, hogy 1986 óta nemhogy egy válogatottra való, hanem egyetlen nemzetközileg jegyzett futballistát sem sikerült kinevelni. Hány bukaresti 0–3-nak és amszterdami 1–8-nak kell még történnie ahhoz, hogy a „szakmai” indokokat felülírja a racionalitás...?

Érdekes, a hazánknál jóval nagyobb gazdasági potenciállal rendelkező, igaz népességszámát tekintve valamivel kisebb Ausztriában (8,3 millió) és Svájcban (7,7 millió) évtizedekkel ezelőtt belátták, hogy kis országnak elég a kis létszámú élvonal, és emberemlékezet óta tízcsapatos a legfelső osztály mezőnye. Nálunk két évig működött a tizenkét klubos modell, de a „szakmai” indokok azonnal változtatásra késztették az ítészeket. Ha már úgy is kint vannak a világbajnokságon, „szakmailag” nem lenne érdemes tanulmányozni a svájci modellt?

Bodnár Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!