Sport

2014.02.27. 14:55

Márk újabb övet szeretne a derekára

Nyíregyháza - Az ifjú profibunyós világbajnoki címért lép majd ringbe Kecskeméten.

Nyíregyháza - Az ifjú profibunyós világbajnoki címért lép majd ringbe Kecskeméten. Nyíregyházi résztvevője is lesz jövő szombaton Kecskeméten, a Ferobox Event nagyszabású ökölvívó gálájának, melyen a korábban két súlycsoportban világbajnok Erdei „Madár” Zsolt bokszolja a főmérkőzést. Erdei Zsolt (33-1-0, 18 KO/TKO) a grúz Shalva Jomardashvili (36-6-2, 27 KO/TKO) ellen bokszol a WBO (Bokszvilágszervezet) Európa-bajnoki övéért, míg Bedák Zsolt (19-1-0, 7KO/TKO) ugyanezért a címért száll ringbe, kispehelysúlyban, a szintén grúz George Gachechiladze (13-9-1, 6 KO/TKO) ellenfeleként.

A harmadik magyar címmérkőzést is a WBO (Bokszvilágszervezet) égisze alatt rendezik, ezen az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott középsúlyú Nagy Lajos Márk (16-0-0, 10 KO/TKO) küzdhet. A nyíregyházi Big Boxing színeiben bokszoló 23 esztendős versenyző a junior világbajnoki övért lép majd kötelek közé. Ellenfele a lengyel Patryk Litkiewicz (11-3-0, 5 KO/TKO) lesz.

Márk tavaly márciusban Szentesen már megszerzett egy díszes trófeát, mégpedig a GBC szervezet ifjúsági könnyűsúlyú bajnoki övét. Akkor az az olasz Felice Moncelli ellen lépett szorítóba és egyhangú pontozással nyert.

– Ökölvívó karrierem újabb mérföldkövéhez értem, hiszen a WBO youth bajnoki címéért mérkőzhetek. A felkészülés eddig jól alakult, először hat menetre kezdtem el a munkát, de amikor hetekkel ezelőtt felmerült, hogy címmérkőzésen léphetek szorítóba, megemeltük a terhelést. Kemény tréningek várnak még rám, majd csak a jövő héten veszünk visszább, akkor már csak csiszolunk és pontosítunk - vélekedett Márk, aki edző és menedzser édesapja, Nagy Lajos irányításával készül a nyíregyházi stadion ökölvívótermében.

– A lengyel srác huszonkét éves, és rendelkezik nemzetközi rutinnal is, hiszen májusban, Németországban egy GBC youth címért rendezett mérkőzésen pontozással kapott ki. Normál alapállású, és csak pár centivel alacsonyabb nálam. A látott felvételek alapján egy inkább taktikus bunyós, de nem riad vissza a belharctól sem. Mindenképpen komolyan figyelnem kell rá - fűzte hozzá az ifjú titán.

KM - ferrobox.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!