Sport

2014.02.18. 14:56

Negyedik éve élvezik a bizalmat

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarékszövetkezettel kötött szerződés javítja Bakosi Péter, Margitai Sándor és Závaczki Bálint sportolási körülményeit.

Nyíregyháza - A Szabolcs Takarékszövetkezettel kötött szerződés javítja Bakosi Péter, Margitai Sándor és Závaczki Bálint sportolási körülményeit.

A korábbi évek hagyományait folytatva újra együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs Takarékszövetkezet a pénzintézet által arra érdemesnek tartott ifjú megyebeli sportolókkal. És a hagyományok ezúttal nemcsak abban merülnek ki, hogy az egymást követő negyedik évben került sor az ünnepélyes procedúrára, hanem mert a kedvezményezettek kezdettől fogva élvezik a bizalmat.

Vagyis a magasugró Bakosi Péter, a fogathajtó Margitai Sándor és a golfozó Závaczki Bálint írhatta alá kedden a 2014-es megállapodást, amely által a felkészülési körülményeik és a versenyzési lehetőségeik is javulhatnak. Bede József, a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-igazgatója újra a társadalmi szerepvállalás fontosságával indokolta a szerződés létrejöttét, kiemelve, hogy a pénzintézet további 72 eseményt támogat évente a megyében.

A kiválasztottak edzői a tavalyi év eredményeit ismertették, amelyek alapján nem csoda, hogy a támogató kitart a triumvirátus mellett. Elnézve az idei feladatokat, most is lesz mire költeni az apanázst, hiszen az idei évet 220 centis egyéni rekordbeállítással kezdő Bakosi Péter fő célja a zürichi felnőtt Európa-bajnokság (távlatilag pedig a riói olimpia, amelyhez az edző-édesapa, Bakosi Béla elmondása szerint nyolc centit kellene még fejlődni); Margitai Sándor valamennyi honi A-kategóriás kettes fogathajtó-viadalon elindulna és Németországban is megmutatná magát; a saját, U12-es korosztálya mellett immár az U16-osok között is sportoló Závaczki Bálint pedig a tavalyi hatvanötnél is több golfversenyen indulna, és ezek jelentős része külföldön esedékes. Köztük a portugáliai világbajnokság is.

Márpedig ha teljesülnek az erre az évre vonatkozó sportolói tervek, akkor nem hiábavalóan búcsúztak így egymástól a főszereplők: „Jövőre veletek, ugyanitt!"...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!