Sport

2014.02.05. 13:24

Szocsi: Ellesett pillanatok a titkos főpróbáról - Videó!

Oroszország - Pazar tűzijáték, látványos lézershow, kalapácsos munkásember és delfinek is színesítik majd a téli olimpiai játékok ünnepélyes megnyitóját Szocsiban.

Oroszország - Pazar tűzijáték, látványos lézershow, kalapácsos munkásember és delfinek is színesítik majd a téli olimpiai játékok ünnepélyes megnyitóját Szocsiban.

Bár a megnyitó ünnepségnek a Fist stadionban szerdára virradó éjjel lezajlott főpróbáján szigorúan tilos volt filmezni és fényképezni, szemfüles lesifotósoknak mégis sikerült elkapniuk néhány hét lakat alatt őrzött pillanatot. Annyi bizonyos, hogy az olimpiai láng már a szerdai nap folyamán megérkezik Szocsiba, ahol három álló napig fog bolyongani, míg a játékok összes helyszínét bejárja, hogy aztán 7-én este ünnepélyes keretek között megérkezzen a megnyitó helyszínére.

Bennfentesebb újságírók azt is tudni vélik, hogy még egy delfin is szerepet fog kapni a fáklyás stafétában. A hírek szerint a játékos vízi emlős egy medencében fogja a hátuszonyába kapaszkodó fáklyavivőt eljuttatni a túlpartra. A fekete-tengeri delfin ugyanis Szocsi egyik jelképe, ráadásul az orosz üdülővárosban egy pompás delfinárium is üzemel.

A megnyitó ünnepség alatt és után éjszakába nyúló utcabálon mulathat majd az idelátogató szurkolósereg, melynek keretében a város különböző pontjain felállított színpadokról külföldi és hazai sztárok fogják szórakoztatni a közönséget – adta hírül az ukrán TSZN televíziós híradóműsor.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!