Sport

2014.03.06. 17:27

A lányok négy érmet úsztak a diákolimpiai döntőn

Nyíregyháza - Buskó Csenge Gerevich-ösztöndíjas, Pardubicében válogatottjaként állhat majd rajtkőre.

Nyíregyháza - Buskó Csenge Gerevich-ösztöndíjas, Pardubicében válogatottjaként állhat majd rajtkőre.

Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték az országos úszó diákolimpia döntőit. A háromnapos versenyen a Nyírsuli úszói kiválóan szerepeltek,és négy alkalommal állhattak fel a dobogóra. Az "A" kategóriás (igazolt) versenyzők között Buskó Csenge 100 méteres pillangóúszásban második helyezést ért el, mindössze kilenc századmásodperccel maradt le az aranyéremről és 100 gyorson is szintén dobogóra állhatott, így két érmet nyert a Krúdy Gyula Gimnáziumnak.

Szurovcsák Ivettet (nyíregyházi Arany) 100 méteres mellúszásban csak az ifjúsági Európa-bajnok Sebestyén Dalma tudta megelőzni, így egy ezüsttel gyarapíthatta érmei számát. Molnár Laura 100 méteres gyorsúszásban versenyzett kiválóan, ő a kisvárdai Bessenyei Gimnázium színeiben nyert bronzérmet.

A héten még két örvendetes esemény történt az úszóknál. Buskó Csengét a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Úszószövetség beválasztotta a Gerevich ösztöndíjas sportolók körébe. A Gerevich ösztöndíjban azok a nemzetközi eredménnyel rendelkező sportolók részesülhetnek, akiket az olimpiai sportágak esetében a MOB Szakmai Kollégiuma javasol a MOB elnökségének.

Tőrös Károly utánpótlás szövetségi kapitány pedig a május elején a csehországi Pardubicében rendezendő versenyre küldött meghívót Csengének az ifjúsági válogatottba. Turóczy Róbert tanítványa a kétnapos versenyen 200 gyorson és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként képviselheti hazánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!