Sport

2014.03.01. 10:41

Állampolgári eskü, meccs és szülinap

A nyíregyháziak ma szeretnék kihúzni a békésiek méregfogait.

A nyíregyháziak ma szeretnék kihúzni a békésiek méregfogait.Kemény meccs elé néznek a Nyír-Flop Holding Nyíregyháza második vonalbeli férfi kézilabdázói, akik ma Békésen lépnek pályára. A házigazdák ugyanis a mezőny két nagy csapatán már túl vannak, legutóbb Balmazújvárosban ugyan kikaptak 28–23-ra, ám előtte otthon igencsak megszorongatták az egrieket, a meccs vége előtt öt perccel még vezettek is, a hevesiek csak a hajrában tudtak fordítani és nyerni 21–19-re.A békésiek össze pontot raboltak Nyíregyházán, hiszen hiába vezetett szünetben a hazai csapat(13–8), ám a a végeredmény iksz (25-25) lett.

 - Nem igazán békés meccs elé nézünk, hiszen jó formában van ellenfelünk– indította esélylatolgatását Varga Zsolt, a Nyír-Flop Holding nyíregyháza szakmai igazgatója. – A békésiek egyik legnagyobb fegyvere az erőszakos, nyitott védekezés, hasonlót csak a balmazújvárosiak játszanak a mezőnyben. A legfontosabb feladat az lesz, hogy ezen a falon rést találjunk és eredményesek is legyünk. A héten elsősorban ezt gyakoroltuk, remélhetőleg szombaton be is válnak majd az elképzeléseink. Amire szintén kiemelten készültünk, az a békésiek gyors kontráinak az ellenszere, azaz az aktív és pontos visszarendeződés. Amennyiben az említett két feladatot megfelelően oldjuk meg, akkor szerintem kihúzzuk a békésiek méregfogait, hiszen a felállt fal elleni támadásaik már nem olyan hatékonyak.

 A játékosok közül örökké emlékezetes napot zárt pénteken Bozidar Bursac. Az átlövő megkapta a magyar állampolgárságot, így szombaton már nem légiósként lép pályára. Remélhetőleg gólokkal teszi még inkább emlékezetessé a hét végét. És a hab a tortán: a játékos hétfőn lesz harminchárom esztendős!

 A kis Bozsa a vajdasági Apatinban élt szüleivel, így gyakorta járt fürödni és pecázni a Dunára, édesapja halászléja pedig messzeföldön híres. Itt ismerkedett meg a kézilabdázással és tizenkét éve érkezett Magyarországra. Lakott és játszott Pécsen, Budapesten, Nyíregyházán, Gyöngyösön, Miskolcon, három éve ismét a nyíregyházi színekben játszik.

- Mán László -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!