Sport

2014.03.18. 10:59

Dönci sikere párosban, Párissal

A nyírbátoriak közül ezúttal az újonc Molnár Dávid remekelt nemzetközi versenyen.

A nyírbátoriak közül ezúttal az újonc Molnár Dávid remekelt nemzetközi versenyen.A sor folytatódik, újabb nyírbátori játékos tette le a névjegyét a nemzetközi porondon. Molnár Dávid a magyar újoncválogatott tagjaként szerepelt Malackyban, a szlovák nyílt nemzetközi újoncbajnokságon, ahol párosban, Páris Artúr oldalán megszerezte az elsőséget.

A bátoriak Döncije nem érte be ennyivel, hiszen egyéniben is magabiztosan jutott tovább a csoportjából, majd a főtáblán, az éremcsatában az első helyen kiemelt szlovák versenyzőtől szenvedett vereséget. Csapatban is az éremküszöbben botlottak meg a mieink, a német klubcsapat ellen vívott mérkőzésen ugyan Molnár Dávid mindkét egyéni meccsét hozta, partnere azonban veszített, és a továbbjutásról döntő párosmérkőzést elvesztették a párosverseny győztesei. Nem Molnár Dávid volt az egyedüli nyírbátori Malackyban, hiszen a válogatott edzőjeként Kiss Zsolt is ott lehetett a szlovákiai eseményen.

 

Szlovák nyílt nemzetközi újoncbajnokság

Fiúk

Egyéni

Csoportmérkőzések. 7. csoport: Molnár D. (Nyírbátori ASE)–Klucar (szlovák) 3:0, –Jalovecky (szlovák) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Molnár Dávid 4 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Molnár D. (Nyírbátori ASE) erőnyerő. Nyolcaddöntő: Molnár D.–Jonack (német) 3:2. Negyeddöntő: Diko (szlovák)–Molnár D. 3:1.

Páros

Főtábla. 1. forduló: a Molnár D., Páris páros erőnyerő. Nyolcaddöntő: Molnár D., Páris–Varga, Kubala (szlovák) 3:0. Negyeddöntő: Molnár D., Páris–Milan, Danovsky (szlovák) 3:0. Elődöntő: Molnár D., Páris–Diko, Kysel (szlovák) 3:1. Döntő: Molnár D., Páris–Petrik, Turek (szlovák) 3:0.

Végeredmény: 1. Molnár Dávid, Páris Artúr (Nyírbátori ASE, Balassagyarmat).

Csapat

Csoportmérkőzések. 4. csoport: Magyarország (Molnár Dávid, Páris Artúr)–Vilnius A. (litván) 3–0. –PPC Fortuna Kezmarok/TJ Lokomotiva Vrutky (szlovák) 3–0. A csoport végeredménye: 1. Magyarország 4 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Nyolcaddöntő: Magyarország erőnyerő. Negyeddöntő: TTVN I (német)–Magyarország 3–2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!