Sport

2014.03.21. 13:15

Ezt is be kellene húzni!

Szombaton délután a Tatabánya lesz a Nyíregyháza Spartacus vendége.

Szombaton délután a Tatabánya lesz a Nyíregyháza Spartacus vendége.

Az előjelek vegyesek. Amennyiben azt nézzük, hogy a 47 ponttal listavezető Nyíregyháza Spartacus szombaton a 17 egységgel utolsó előtti Tatabányát fogadja, akkor simának tűnik a hazai győzelem. Ám az is igaz, hogy a második vonalbeli focibajnokságban nem nagyon van előre lefutott mérkőzés.

Ettől sokkal lényegesebb, hogy a Szpariban többen is kényszerpihenőre kényszerültek. Az egyik nagy révégést az jelenti, hogy Balogh János megbetegedett, így a válogatott keret tagja nem állhat kapuba. A szerdai, Cigánd ellen 2–1–re elveszített edzőmeccsen Rubus Tamásnak a nyaka húzódott meg és sajnos Paku Roland korábbi sérülése kiújult. Ráadásul Rezes László sincs százszázalékos állapotban.

A vendég tatabányaiakat a nyíregyházi fociakadémia névadójának fia, Bozsik Péter irányítja, a keretben vannak nyíregyházi kötődésű játékosok is. Czanik Károly egykor játszott a Szpariban, Papizsanszkij Artur Nyíregyházán kezdte pályafutását, Batizi-Pócsi Balázst pedig aligha kell bemutatni. A dunántúliak a legutóbbi fordulóban 1–0–rta kikaptak a vendég siófokiaktól, a Szpari pedig idegenben, a Vasas otthonában nyert 2–1-re.

- Nem vagyok elégedett a heti munkával, túlságosan tompák voltak a játékosok. Igaz mi vagyunk a szombati találkozó esélyesei, ám az ellenfél valószínűleg mindent megtesz majd azért, hogy eredményes legyen, hiszen számukra minden pont létfontosságú. A kényszerű változtatások is nehezítik a helyzetünket, ám mindet egybevéve győzelmet várok, amiért minden bizonnyal meg kell majd izzadnunk – vélekedett Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

Miként mindig, most is fontos lenne mihamarabb gólt szerzeni Bajzát Péteréknek, hogy az ellenfélnek ne legyen elegendő csak a védekezésre koncentrálni. Ehhez persze pontos és fegyelmezett, hatékony szélsőjátékra, és persze pontos befejezésre lenne szükség. A Szpari drukkerei bíznak bennne, hogy így is lesz.

Még valami! Szombaton 14 órától már lehet jegyet (1400 forint) venni a jövő keddi (17 óra), debreceni kupavisszavágóra a regisztrációs asztalnál. Hétfőn (8-16 óra) és kedden (8-13 óra) pedig a klubházban. A személyi adatokat a jegyvásárlásnál meg kell adniuk a szurkolóknak.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!