Sport

2014.03.17. 16:21

Győzelem,véradás, legózás

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus mindhárom tavaszi bajnokiját megnyerte.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacus mindhárom tavaszi bajnokiját megnyerte.

Labdarúgás. Háromból három! Tavasszal három bajnoki játszott a Nyíregyháza Spartacus, mindhármat megnyerte, ráadásul kettőt idegenben. Vasárnap Angyalföldön vizitáltak a nyírségiek, és a Vasas elleni gólfelelős, Bajzát Péter duplájára (előbb Rezes László, majd Kákonyi Dániel volt a gólpasszos) a házigazda csak eggyel tudott válaszolni.

A csapat a győzelemmel tette még emlékezetesebbé mesterük számára a hét végét, hiszen miként azt megírtuk, pénteken megérkezett Lucsánszky Dávid.

- Sajnos nem játszottunk jól, az első félidőben a védekezésünk elfogadható volt és egy kontrával előnyhöz is jutottunk. A második félidőben ránk jött a frissebben és ötletesebben játszó Vasas, sikerült is egyenlítenie, szerencsére tudtunk fordítani és újabb értékes három ponthoz jutottunk – értékelt önkritikusan Lucsánzsky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

A Vasas elleni győzelem után a piros-kékek ultrái egy Szpari-sállal ajándékozták meg a klub legifjabb drukkerét, aki hétfőn már megismerkedhetett a családi fészekkel.

A mérkőzés napján az angyalföldi klub fennállásának százharmadik évfordulóját ünnepelte. A vendégeknél is volt egy szülinapos, hiszen Szokol Zsolt vasárnap volt huszonnégy esztendős. A szélsőhátvéd a hét elejét a fővárosban töltötte, ahol sérült bokáját gyógyították. Sikerrel, hiszen vasárnap végi tudta játszani a mérkőzést.

- Szerencsére rendben volt a bokám, rúgást nem kaptam rá és bírta a terhelést. Nagyon megszenvedtünk ezért a győzelemért, és bár nem játszottunk jól, eredményesebbek voltunk a Vasasnál és ez volt a fontosabb - vélekedett Szokol Zsolt.

A hét végén itthon a Tatabánya lesz a nyíregyháziak ellenfele, az edzések mellett két különleges is program várja majd a Szpari focistáit. Kedden néhányan véradáson vesznek részt, ezzel is próbálnak segíteni a Grund Focisuli egyik tagjának a hozzátartozóján. Csütörtökön a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégium vendégei lesznek Bajzát Péterék, itt részt vesznek azon a programon, amelyen az iskola tanulóival, színészekkel, művészekkel é más sportolókkal együtt több tízezer Legóból építik meg megyénk és Nyíregyháza térképét.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik