Sport

2014.03.18. 11:37

Kivívták maguknak a tekintélyt

Érmekben kamatozik a Nyíregyházi VSC kerekesszékes szakági munkája.

Érmekben kamatozik a Nyíregyházi VSC kerekesszékes szakági munkája. Országos válogató versenyt rendeztek Debrecenben, amelynek végén a válogatott szakmai vezetése rendkívül pozitívan értékelte a nyíregyházi kerekesszékes szakág munkáját. Annál is inkább, mivel töretlen fejlődés mutatkozik az eddig elért eredmények alapján, és számítanak rájuk a nemzeti együttes tagjaiként az olaszországi Világ Kupa viadalon, valamint a vívó Európa-bajnokságon – Strasbourgban is.

Nos, a hajdúsági városban kíváló eredményt értek el a szabolcsi színeket képviselők, holott a nagyon erős mezőnyben mindenki pástra lépett az értékes ranglista pontokért. Női kardban Veres Amarilla (NYVSC) ezüstérmet szerzett, bár csak egy hajszálon múlott az aranyérem – a döntően, parázs asszóban 15:14-re veszített.

Férfi kardban Tarjányi István (NYVSC) második, klubtársa, Szilasi Gábor (NYVSC) harmadik helyen zárta a napot. A sors fintora, hogy a fináléba jutásért a két nyíregyházi versenyző egymás ellen vívott. Tarjányi István nyert, így ő küzdhetett a végső győzelemért, ahol nagyon kemény csatában 15:13-ra kapott ki riválisától.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!