Sport

2014.03.06. 17:16

Rózsa újabb bajnoki címe és különdíja

Nyíregyháza - Pethő Gergő, a Fight Team SE karatékája mindössze egy deszkányira volt az aranyéremtől.

Nyíregyháza - Pethő Gergő, a Fight Team SE karatékája mindössze egy deszkányira volt az aranyéremtől.

Látványos küzdelmeket, kemény ko-kat hozott a shinkyokushin karate szövetség hét végén Szolnokon rendezett felnőtt full-contact magyar bajnoksága. A tiszaligeti sportcsarnokban negyven klub közel száz versenyzője lépett küzdőtérre küzdelemben és formagyakorlatban. A nyíregyházi Fight Team SE színeit ketten képviselték a rangos seregszemlén, és Bencze Antal 5. danos mester mindkét válogatott tanítványa a döntőig menetelt.

A könnyűsúlyúaknál Rózsa Gábor esélyeshez méltóan versenyzett. Első két mérkőzését ko-val nyerte, a döntőben sem adott esélyt ellenfelének, a martfűi Pető Krisztiánnak, így megérdemelten szerzett újabb bajnoki címét. Az sem meglepő, hogy a különdíjak közül a legtechnikásabb férfi versenyzőnek járó is neki dukált.

A nehézsúlyúaknál klubtára, Pethő Gergő első mérkőzését egy fejrúgással, ko-val nyerte. Második megmérettetését is sikerrel vette, így jöhetett a finálé. Itt a martfűi Balogh Zsolt volt az ellenfele, a két harcos nem bírt egymással, a bírák sem döntöttek, így az egy deszkával többet törő Balogh lett a bajnok, a nyíregyházi versenyzőnek a szépen csillogó ezüst jutott.

A bajnokság egyben válogatót jelentett a május végi Európa-bajnokságra, amelynek majd az azeri Baku ad otthont. A Fight Team SE színeit ketten is fogják képviselni, hiszen Rózsa Gábor és Pethő Gergő is ott lesz a kontinensiadalon.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!