Sport

2014.03.07. 18:04

Villanyfényes tavaszi premier

Nyíregyháza - Az idegenben veszélyes Békéscsaba lesz szombaton a listavezető Spartacus vendége.

Nyíregyháza - Az idegenben veszélyes Békéscsaba lesz szombaton a listavezető Spartacus vendége.

Csütörtökön felvillanyozódva tréningeztek a Nyíregyháza Spartacus focistái. Mivel szombaton kora esti mérkőzésen fogadják az NB II-es bajnokság soros körében a Békéscsabát, ezért hasonló körülmények között hangolódtak a rangadóra. A viharsarkiak a tabella hetedik helynén várják a találkozót, a listavezető nyíregyháziak mögött 15 pontos hátránnyal. Az őszi viharos csabai meccset a nyíregyháziak nyerték úgy, hogy egy félidőt emberhátrányban játszottak. A csabaiaknak egyébként eddig nem sok jót jelentett, ha az ellenfélből valakit kiállítottak, mert a legutóbbi körben is csak döntetlenül (1-1) végeztek a Vasassal (ugyanez volt a helyzet ősszel is.)

No, de foglalkozzunk inkább a Szparival, a piros-kékek Dunaújvárosban bravúros idegenbeli győzelemmel kezdték a tavaszt, így joggal bizakodhatnak. A Spartacus szerdán a nyírbátori 7–1-es győzelemmel hangolódott a szombati meccsre, akkor Jánvári Gábor nem véletlenül játszott belső védőt. Rubus Tamás ugyanis begyűjtötte ötödik sárgáját, így a védelemben változtatnia kellett Lucsánszky Tamásnak, a nyíregyháziak vezetőedzőjének.

- Hét gólt rúgni szép teljesítmény, a nyírbátori edzőmeccsen láttam szép dolgokat és pozitívumnak tartom, hogy egészséges versenyhelyzet van a kezdőcsapatba kerülésért. A Békéscsaba mezőny jó csapati közé tartozik, vendégként a különösen veszélyesek. Nagyon oda kell majd figyelnünk a mérkőzésen, természetesen bízom benne, hogy győzelemmel zárjuk majd a tavaszi, hazai bajnoki bemutatkozást- vélekedett a Szpari mestere.

Balogh János a válogatottbeli napok után pénteken már ismét a társaival edzett. A Békéscsabán gólt szerzők közül Paku Roland még nem bevethető, Bajzát Péter és Huszák Tamás viszont igen. Miként arról már beszámoltunk, a klub vezetésének köszönhetően a nőnap alkalmából a hölgyeknek nem kell belépőt vásárolni.

KM-ML

NB II, 18. forduló

Nyíregyháza Spartacus–Békéscsaba

Városi Stadion, 17. v.: Oláh (Horváth, Farkas)

Spartacus: Balogh – Szokol, Gengeliczki, Jánvári, Törtei - Sándor I. Csordás - Kákonyi, Huszák, Rezes - Bajzát.

Visszapillantó

3. forduló

Békéscsaba–Nyíregyháza Spartacus 2–3 (1–1)

Békéscsaba, 2000 néző, v.: Szilasi.

Békéscsaba: Scsekics – Tolmbaye, Albert, Szűcs, Juhász – Lucas (Pozsár, 77.), Tölgyesi, Balog (Kiprich, 83.), Leucuta – Mosquera, Voiculet (Pantovics, 58.). Vezetőedző: Komjáti András.

Spartacus: Balogh – Szokol, Gengeliczki, Rubus, Törtei – Sándor (Minczér, 84.), Csordás, Paku – Kákonyi (Polényi,37.), Bajzát, Huszák (Pákolicz, 91.). Vezetőedző:Lucsánszky Tamás.

Gól: Leucuta (11-esből, 45.), illetve Bajzát (36.), Paku (63.), Huszák (80.)

Kiállítva: Gengeliczki (45.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!