Sport

2014.04.11. 08:56

A menekülők otthonába látogatnak

Az osztályozós párharc során akár ellenfele is lehet az NYKK-nak szombati ellenfele, a Jászberény.

Az osztályozós párharc során akár ellenfele is lehet az NYKK-nak szombati ellenfele, a Jászberény.Éppen a soros ellenfél, a Jászberénnyel szemben aratott legutóbbi győzelem (104–82) alkalmával hihettük, hogy jobbra fordul a Marso-NYKK sorsa, és képes lesz elmozdulni az élvonalbeli férfibajnokság utolsó helyéről. Nem ez történt, hiszen március 19-e óta csak egy mérkőzést tudott nyerni a nyíregyházi legénység, amely szombaton este a jászsági fővárosban próbál javítani szerény mérlegén. Ellenben a légiósok hadával megerősített berényiek menekülnének az osztályozós pozícióról, szerdán Szombathelyen arattak meglepőnek mondható sikert (79–74).

– Nagyon meglepett annak a mérkőzésnek az eredménye, úgy gondoltam, a Falco a zalaegerszegi győzelme lendületével hazai pályán le tudja győzni a Jászberényt – utalt a legutóbbi fordulóra Sitku Ernő, a Marso-NYKK vezetőedzője. – Ami bennünket illet, a jelek szerint bárkivel képesek vagyunk szoros mérkőzést játszani, de a győzelmek hiányoznak. Mégpedig nagyon. Még csak azt sem mondanám, hogy rossz formában lennénk, de nem vagyunk képesek negyven percen keresztül kiegyensúlyozott, koncentrált teljesítményt nyújtani.

Azon leszünk, hogy szombaton ez így legyen, mert továbbra is vallom, hogy az önbizalom erősítése miatt a bentmradásért megvívandó párharc előtt szükségünk van a sikerélményre. Legutóbbi győzelme is arra utal, hogy a Jászberény nagyban menekül a végső párharc elöl, mi ezt már sajnos nem tudjuk elkerülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!